Newsletter Subscription

Search

Dodjela diploma najmlađim polaznicima DoMEn škole programiranja

U subotu, 1. februara, najmlađim polaznicima DoMEn škole programiranja, dodijelili smo diplome za uspješno završeni kurs! Našim programerima, diplome su dodijelili dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, Predrag Miranović, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Goran Šuković, kao i nastavnica Helena Đurović, koja je sa polaznicima radila od septembra do decembra 2019. godine.

Naši najmlađi polaznici, učenici V i VI razreda osnovne škole, su na završnom testu i prezentacijom svog projekta, pokazali su zavidno znanje! Ne sumnjamo da ćemo se narednih godina družiti u naprednijim grupama naše škole. 🙂

Jedan od polaznika, Demir Dizdarević, sa nama je podijelio i svoju igru koju je napravio uz pomoć programskog jezika Scratch, a kako nam je potvrdila njegova majka Alisa, ispostavilo se da je njegov strah zbog početnog testiranja bio neopravdan.

“Demira je test skonosti, koji je bio sproveden na početku, malo iznenadio svojom obimnošću. Ali, nama kao roditeljima je to bio pokazatelj ozbiljnosti rada tima koji sprovodi obuku. Sa uzbuđenjem je čekao nastavu, a i nakon uspješno položenog testa, kod njega je i dalje postojala trema: da li je kurs zahtjevan i može li ga pratiti? 

Međutim, već na prvom času nije krio da je oduševljen srdačnim pristupom predavača Helene koja im je na stručan, a zanimljiv način prenosila znanja. Mogućnost brze primjene znanja, uz kreativni rad, bio je okidač koji je Demira uveo u svijet programiranja.

Posebno mi je drago što vidim da naš sin ovu obuku nije shvatao kao obavezu, već se radovao svakom času, i sada nestrpljivo čeka mail o mogućnosti edukacije u novim, naprednijim programima.

Dok Demirovo, i nestrpljenje njegovih vršnjaka raste, kao i naša želja da ponovimo druženje, napominjemo da ćemo u septembru ponovo otvoriti prijave za sve one koji se tek spremaju da zakorače u svijet programiranja ili svoje znanje žele da unaprijede.

Ovog polugođa, još preko 50 osnovaca koji ranije nisu bili naši polaznici, počinju sa časovima, a više informacija o tome možeš pročitati ovdje!

Kako je bilo na dodjeli, možeš pogledati u našoj galeriji.

Besplatna DoMEn škola programiranja ove godine se organizuje po 11. put. Organizatori, kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, kroz ovaj i druge projekte, trude se da programiranje i nove tehnologije približe mladima u Crnoj Gori.

 

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

Izdanje XXIII matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka!