Newsletter Subscription

Search

Četvrtak rezervisan za druženje sa mladim programerima

Već smo pisali o tome da je završen DoMEn kup, online takmičenje u programiranju za osnovce i srednjoškolce. Sada je došlo vrijeme i da naše najbolje mlade programere nagradimo!

U četvrtak, 20. juna 2019. godine u 19:00 časova, u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta, održaće se svečana dodjela vrijednih nagrada za tri prvoplasirana takmičara iz kategorija osnovaca i srednjoškolaca! Takođe, sertifikati o završenoj Školi programiranja biće uručeni svim polaznicima, pa će dodjela ujedno biti i odlična prilika da se ovi mladi programeri upoznaju i druže, dok sertifikati, a prvenstveno stečeno znanje, mogu biti sjajna preporuka prilikom upisa na fakultet ili prijave za strane stipendije.

Ukoliko si i ti jedan od učesnika ovogodišnje Škole programiranja, kako bi svi dobili zaslužene sertifikate, molimo te da provjeriš svoje podatke u našoj tabeli, i da nam ukoliko zabilježiš neku nepravilnost javiš slanjem emaila na [email protected], najkasnije do 17. juna do 12:00 časova. Ukoliko pak nisi učesnik, ali želiš da sa nama proslaviš uspjeh mladih programera ili možda postaneš jedan od njih sledeće školske godine, pozivamo te da nam se pridružiš! 

Oko 100 polaznika DoMEn Škole programiranja, od septembra prošle, do juna ove godine, imalo je priliku da se upozna sa osnovama programiranja i radi na rješavanju složenijih zadataka sa uglednim profesorima Prirodno-matematičkog fakulteta, te da se na taj način pripreme za domaća i međunarodna takmičenja u programiranju koja su uslijedila. Zato i ne čudi da su veliki broj poena na Olimpijadi znanja i DoMEn kupu osvajali upravo polaznici ove škole!

DoMEn kup se realizovao u tri kola, u periodu od 6. do 20. aprila, u odvojenim kategorijama za osnovce i za srednjoškolce, čime je težina zadataka prilagođena uzrastu i stečenom znanju učesnika. O pobjednicima DoMEn kupa, možeš pročitati u našem prethodnom blog postu, a sa neki su, poput srednjoškolca Jovana Kašćelana, u intervjuu, već podijelili svoja iskustva sa nama!

Ukoliko želiš da naučiš nešto više o programiranju, nastavi da pratiš ovaj portal radi informacija o upisu sljedeće generacije polaznika Škole programiranja!

DoMEn kup i Škola programiranja samo su jedne od aktivnosti koje kompanija DoMEn sprovodi sa ciljem popularizacije nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike i edukacije mladih u ovim oblastima. Više informacija o DoMEn kupu, Školi programiranja, ali i ostalim prilikama koje se pružaju mladima zainteresovanim za prirodne nauke, možete naći u našoj sekciji projekata koje podržavamo.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.