Newsletter Subscription

Search

[DOMEN KUP] Rezultati prvog kola i otvorene prijave za drugo!

01 STEM Blogpost Rezultati trećeg kola

U subotu, 5. februara, održano je prvo kolo DoMEn kupa, a naši mladi programeri su se u ovom online takmičenju i ove godine oprobali iz topline svojih domova. Na raspolaganju su za rad imali 3 sata (od 15h do 18h), a u prvom kolu učestvovalo je preko 20 osnovaca i srednjoškolaca!

Nakon što su sva rješenja testirana, dobili smo i sledeće rezultate prvog kola.

U tabeli sa rezultatima, umjesto imena i prezimena, vidjećete šifre koje su takmičari dobili prilikom prijave za takmičenje i poznati su samo njima i našem sistemu. 🙂

 

 

Srednja škola

Prijavljeni osnovci u ovom kolu takmičenja nisu predali svoja rješenja.

Ukoliko si među njima i ukoliko je bilo problema da se snađeš sa platformom i/ili unosom rezultata, prije narednog kola nam piši na [email protected] i pomoći ćemo ti sa instrukcijama vezanim za korišćenje platforme.

 

Nije kasno da nam se pridružiš i ti!

 

Gore nema tvojih rezultata? Ipak želiš da učestvuješ? Možda si kasno saznao/la za takmičenje ili te neko od drugara ubjedio da i ti oprobaš svoje znanje? Ne brini, nije kasno da nam se pridružiš!

Mala napomena: Naredno kolo DoMEn kupa je trebalo da se održi u subotu, 5. marta, ali je odloženo zbog državnog takmičenja, tako da će se održati u subotu, 12. marta (nedjelju dana kasnije)!

Način prijave isti je kao i u prethodnom kolu – prijavljuješ se popunjavanjem prijavnog formulara. Još uvijek možeš pokazati koliko znaš i zato te ohrabrujemo da se prijaviš i učestvuješ u nastavku ovog takmičenja.

Takmičenje se odvija kroz četiri kola, a u svakom kolu takmičari sakupljaju određeni broj poena u skladu sa brojem tačno urađenih zadaka. Konačnog šampiona DoMEn kupa određuje ukupan broj poena sakupljenih u sva četiri kola.

Dakle, završena je samo jedna etapa takmičenja, i sve se i dalje može lako promijeniti na našoj rang listi. Ukoliko nisi bio/la dio prvog kola, još uvijek se možeš prijaviti i za tebe će biti napravljen nalog uz pomoć kojeg ćeš se ravnopravno, sa ostalim mladim programerima, takmičiti u preostala tri kola!

Još jedna napomena: Onima koji su se prijavili za prvo kolo, ali na kraju (iz nekog razloga) nisu pristupili takmičenju imamo da poručimo samo jedno – i dalje možete učestvovati! Ne morate da brinete zato što u preostala tri kola i za vas važe ista pravila kao za one koji se tek sada prijave, kao i za one koji su možda učestvovali, ali na kraju odlučili da ne pošalju rješenja jer nisu bili u potpunosti zadovoljni.

 

Za kraj, ne zaboravi i na nagrade

 

Možemo da obećamo da te čeka zanimljivo takmičenje, ali ono što će te možda dodatno obradovati je i malo motivacije u vidu nagrada. Nagrade se dodjeljuju odvojeno za najbolje osnovce i najbolje srednješkolce.

Iako nećemo otkrivati detalje, ono što ti za sada možemo reći jeste da prva mjesta dobijaju po pametni sat, druga mjesta gejming setove, a trećeplasirani u obje kategorije po bluetooth zvučnik.

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili ti nešto u vezi takmičenja nije jasno, slobodno nam piši na [email protected] ili na naš Facebook ili Instagram profil.

Takmičenje DoMEn kup od 2018. godine tradicionalno organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

Izdanje XXIV matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka!