DOMEN KUP

Apr 3, 2019

DoMEn kup je online takmičenje u programiranju za učenike osnovnih i srednjih škola koje organizuju kompanija DoMEn d.o.o. i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore već dvije godine.

Takmičenje okuplja najbolje mlade programere u zemlji, stavlja ih pred skup izazovnih problema i uči ih kritičkom razmišljanju, snalažljivosti i istrajnosti, dok sa njima rade neki od najboljih programera i matematičara u zemlji, kako bi im pomogli da se na najbolji način izbore sa izazovima.

Po uzoru na slična takmičenja u zemljama okruženja, učenici prolaze kroz tri kola i rješavaju zadatke koristeći programske jezike C/C++, Java, Pascal i Python.  Kako se takmičenje u potpunosti odvija online, otvoreno je za osnovce i srednjoškolce svih razreda i nivoa programerskog znanja, bez obzira na to iz kojeg grada dolazili! Šampiona DoMEn kupa određuju poeni sakupljeni u sva tri kola!

U  takmičenju održanom 2019. učestvovalo je 43 učenika osnovnih i srednjih škola i to iz Podgorice, Bara, Budve, Tivta, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Kolašina i Danilovgrada. U kategoriji srednjoškolaca, najbolji je bio Jovan Kašćelan, učenik Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, dok je među osnovcima, pobjedu odnio Nikola Radovanović, učenik Osnovne škola “Radojica Perović”, takođe iz Podgorice. Za više informacija o prošlogodišnjem takmičenju, koje je završeno 20. aprila, pročitajte u sekciji “Novosti”.

Ukoliko smatraš da baš ti ove godine možeš biti šampion DoMEn kupa, pročitaj naš tekst sa detaljima ovogodišnjeg takmičenja i obavezno se prijavi u datom roku!

Takođe, poslušaj gostovanje Gorana Šukovića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i idejnog tvorca DoMEn kupa i Škole programiranja, na temu takmičenja.

Povezani članci:

 • Poznati novi šampioni četvrtog doMEn kupa!

  Poznati novi šampioni četvrtog doMEn kupa!

  U subotu 12. juna 2021. godine održano je 4. tj. posljednje kolo doMEn kupa – onlajn takmičenja koje organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore. Takmičari su kao u prethodnim krugovima, poštujući pravila takmičenja odmjerili snage među sobom i sada već imamo ime …
 • U subotu 12. juna zakazano finalno kolo DoMEn kupa!

  U subotu 12. juna zakazano finalno kolo DoMEn kupa!

  Vjerujemo da su prva tri kruga takmičenja u programiranju bila uzbudljiva i puna izazova za naše mlade programere, a sada vas očekuje 4. kolo ujedno i poslednje i to ništa manje uzbudljivo, koje će odrediti šampiona DoMEn kupa za srednjoškolce!
 • [DOMEN KUP] Početak novog ciklusa online takmičenja u programiranju!

  [DOMEN KUP] Početak novog ciklusa online takmičenja u programiranju!

  Kao mladi programer/ka, vjerovatno već znaš za DoMEn kup - jedino online takmičenje za mlade programere u Crnoj Gori. A i ako ne znaš za DoMEn kup, evo prilike da saznaš nešto više o tome kako da testiraš stečeno znanje u oblasti programiranja kod svoje …
 • Obavještenje: Dostupni materijali za naprednu i olimpijsku grupu DoMEn škole programiranja

  Obavještenje: Dostupni materijali za naprednu i olimpijsku grupu DoMEn škole programiranja

  Od ove sedmice, objavljujemo materijale i zadatke, namijenjene onima koji već znaju osnove programiranja, na našem portalu u okviru sekcije Radni materijal. U tom dijelu, već sada možeš pronaći dva dokumenta sa zadacima za naprednu i olimpijsku grupu, a već naredne sedmice objavljujemo i materijal …
Ostani u toku!

Ostani u toku!

Prijavi se na naš besplatni nedjeljni e-mail newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti sa našeg portala.

Prijava uspješna!