LJETNJA ŠKOLA PROGRAMIRANJA

Apr 3, 2019

Prva ljetnja škola programiranja je organizovana 2009. godine, sa ciljem da se djeca pripremaju za međunarodna takmičenja iz informatike i jasno naznačenom vizijom da je programiranje profesija budućnosti.

Vremenom je Ljetnja škola prerasla u DoMEnovu školu programiranja koja traje cijele godine, i koja upisuje više stotina djece iz osnovnih i srednjih škola svakog septembra, a Ljetnja škola je postala svojevrsna kruna Škole programiranja. Naime, nakon završene Škole programiranja koja traje tokom cijele školske godine, dvadesetak najboljih polaznika ima priliku da unaprijedi svoje znanje iz programiranja u jeziku C++ na desetodnevnoj Ljetnjoj školi programiranja u prirodi.

Ljetnju školu programiranja organizuju Prirodno-matemaričkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i kompanije doMEn. Za ovu priliku smo pripremili izvrsne predavače koji za zadatak imaju da učenicima prenesu znanje na njima zanimljiv način. Među njima su: Dejan Todorović, Velibor Došljak, Luka Bulatović, Kosta Pavlović, Savo Tomović, Aleksandar Popović i Goran Šuković.

Osim takmičara koji su do sada osvojili dvije bronzane medalje na Balkanijadama, DoMEnova škola programiranja je pripremila veliki broj učenika za upis na fakultete iz oblasti programiranja. Jedan od učenika Ljetnje škole danas je doktorand na matematici na Oksford univerzitetu, neki su pokrenuli svoje startapove, mnogi su se zaposlili, a ostali uspješno završavaju svoje studije kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.

Uskoro možeš očekivati više informacija o Ljetnjoj školi programiranja. U međuvremenu, pročitaj više o besplatnoj školi programiranja koja nove polaznike prima svake jeseni.

Ostani u toku!

Ostani u toku!

Prijavi se na naš besplatni nedjeljni e-mail newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti sa našeg portala.

Prijava uspješna!