STEM edukacija je dio strategije društveno odgovornog poslovanja kompanije doMEn (domen.me)

Online portal STEMedukacija na jednom mjestu okuplja projekte i resurse koji za cilj imaju da mladima pruže prilike za edukaciju i usavršavanje u oblastima nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. Ovdje možeš pronaći informacije o školama programiranja za osnovce i srednjoškolce, o takmičenjima iz oblasti robotike, o godišnjoj Olimpijadi znanja i mnogim drugim aktivnostima. Ovdje ćemo isto tako objavljivati i nastavni materijal koji će biti dostupan svima i koji te možda inspiriše za samostalno učenje i istraživanje.

Ono što svi navedeni projekti imaju zajedničko jeste da su organizovani i/ili podržani od strane kompanije doMEn, agenta registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME.

 

Kako je nastala STEMedukacija?

 

Od samog osnivanja kompanije doMEn 2008. godine smo bili svjesni da, osim što nam se pružila prilika da razvijemo biznis koji će biti uspješan i održiv na globalnom nivou, imamo priliku da kroz svoje aktivnosti doprinesemo razvoju zajednice. Kako našu kompaniju čini veoma ambiciozan i entuzijastičan tim, sa zamislima smo krenuli odmah, uz neprocjenjivu pomoć partnera kao što su Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore i fondacija “Mladi pronalazači Crne Gore”. Cilj svih naših projekata jeste da podignemo svijest ljudi, pogotovo mlađih generacija, o mogućnostima koje digitalni svijet pruža i podijelimo sa njima znanja i vještine koje će im pomoći da te mogućnosti i ostvare. Kako je ulaganje u znanje najbolja investicija, smatramo da na taj način doprinosimo i njihovom ličnom razvoju i razvoju društva u cjelini.

Ponosni smo što možemo da kažemo da je većina projekata koje ćete naći na ovoj platformi prošle godine proslavila svoj 10. rođendan. Ponosni smo i na to što su naši napori usmjereni ka stvaranju i promovisanju tehničkih obrazovnih mogućnosti za crnogorsko društvo, u 2018. godini prepoznati sa dva prestižna priznanja za društveno odgovorno poslovanje – nagradom za filantropiju ISKRA za doprinos kompanije na nacionalnom nivou i nagradom za brigu o zajednici koju dodjeljuje Unija Poslodavaca Crne Gore. Međutim, ono što za nas ima najveći značaj jeste što neke od polaznika prvih škola programiranja danas vidimo u ulozi uspješnih inženjera i akademika!

Ovaj portal je nastao kao rezultat želje da što većem broju mladih ljudi omogućimo pristup našim školama i ostalim edukativnim programima. Zato te pozivamo da pratiš naš rad, učestvuješ u programima koji su ti najinteresantniji, i slobodno koristiš materijale koje dijelimo. Nadamo se da će ti koristiti!

Ostani u toku!

Ostani u toku!

Prijavi se na naš besplatni nedjeljni e-mail newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti sa našeg portala.

Prijava uspješna!