Newsletter Subscription

Search

Obavještenje: Završni čas DoMEn škole programiranja za najmlađe

Obavještenje: Završni čas DoMEn škole programiranja za najmlađe

Druženje sa najmlađim polaznicima DoMEn škole programiranja započeli smo u oktobru kada su dvije grupe osnovaca uzrasta V i VI razreda počela sa učenjem programskog jezika Scratch. Kako početni nivo kursa traje 10 nedelja, tako imamo važno obavještenje za naše polaznike.

Budući da će ove subote biti završni čas, na istom će se za naše polaznike obaviti provjera stečenog znanja iz programskog jezika Scratch. Provjera znanja će se sastojati iz dva dijela:

  1. projekta po izboru polaznika, urađenog u Scratch-u, koji treba uraditi kod kuće i prikazati na času,
  2. riješavanja postavljenog zadatka od strane predavača na času.

Prisustvo ovom času i provjera znanja su obavezan dio nastave i uslov kako bi polaznici uspješno završili DoMEn Školu programiranja u Scratch-u.

Pročitaj još: Škola programiranja – Jedanaesta generacija budućih programera počela sa radom

Ukoliko nisi imao priliku da budeš jedan od polaznika, podsjećamo te da u dijelu našeg portala Radni materijal možeš pronaći sve prezentacije nastavnice Helene Đurović koja je predavač naše škole, pa uz pomoć roditelja ili nastavnika možeš početi da praviš svoje prve korake ka programiranju.

Kako smo i najavili, u narednom polugođu, već krajem januara, počeće sa radom i ostale grupe DoMEn škole programiranja, pa molimo sve prijavljene da provjeravaju svoj mail i redovno čitaju naš portal kako bi se na vrijeme informisali o terminima testiranja i prvim časovima.

I da ne zaboravimo, našim najmlađim programerima želimo puno sreće ove subote!

DoMEn škola programiranja, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i kompanije doMEn, ove godine se realizuje po 11. put. Škola je potpuno besplatna i namijenjena je crnogorskim osnovncima i srednjoškolcima zainteresovanim za programiranje i prirodne nauke.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Svi znamo da su jagode crvene i da je Donatelo nindža kornjača sa ljubičastim povezom. Znamo i da je suncokret žut, trava zelena, a nebo plavo, ali pitanje je šta ako tvoja plava i moja plava nisu iste? Muči li i tebe isto pitanje? Saznaj nešto više o ovome u našem novom blog postu

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.