Newsletter Subscription

Poznati novi šampioni četvrtog doMEn kupa!

U subotu 12. juna 2021. godine održano je 4. i po redu poslednje kolo doMEn kupa – onlajn takmičenja koje organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore. Takmičari su kao u prethodnim krugovima, poštujući pravila takmičenja odmjerili snage među sobom i sada već imamo ime šampiona!

Važna napomena je da je šampion doMEn kupa odbran na osnovu zbirnih poena tokom prethodna tri kruga, pri čemu je 4. kolo održano kao dodatno, a rezultati poslednjeg kola neće imati uticaj na ukupni poredak.

Osim toga, naša platforma se koristi za pripreme velikih međunarodnih takmičenja kao što je IOI (International Olympiad in Informatics), tako da vjerujemo da naši mladi programeri imaju dobru osnovu za buduća učešća u istim. A za sve one koji su bili učesnici ovogodišnjeg doMEn kupa imamo dobru vijest – sva takmičenja u 2021. godini su dostupna za vježbanje. Shodno tome, ljetnji raspust koji je pred tobom možeš iskoristiti za odmor ali i za neku vrstu pripreme za buduća učešća u lokalnim ali i međunarodnim takmičenjima. Nalog je isti kao i za takmičenje tako da pristup imaš, a na tebi je da vrijedno radiš i možda u budućnosti baš ti odneseš pobjedu na nekom renomiranom međunarodnom takmičenju! 

Kao što već znaš pravo učešća u 4. krugu doMEn kupa imali su samo učenici srednjih škola i sada donosimo rezultate poslednjeg kola, pri čemu osvareni poeni kao što smo ranije pomenuli nemaju uticaj na krajni rezultat:

    1. Filip Došljak, učenik četvrtog razreda Gimnazije “Panto Mališić” iz Berana, sa osvojenih 235 poena
    2. Jovan Kašćelan, učenik četvrtog razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, sa osvojenih 231 poena
    3. Kosta Novosel, učenik trećeg razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, sa ostvarenih 185 poena.

A sada je vrijeme da saznamo ko su novi šampioni doMEn kupa!

Ove godine nismo imali značajan broj prijavljenih osnovaca, za razliku od srednjoškolaca koji su se prijavili u većem broju. 

A sada ono što vas sve zanima – otkrivamo ko će se to ove godine popeti na pobjednički tron i osvojiti 1. mjesto u kategoriji srednjoškolaca. Sa osvojenih čak 1058 poena, pobjedu ovogodišnjeg doMEn kupa odnosi Jovan Kašćelan. Vjerujemo da je on već poznat svima kao neko ko učestvuje u takmičenju još od prvog izdanja i svake godine se nađe među nagrađenim i najboljim učesnicima, pa ta tradicija nije izostala ni ove godine. On je ljubav prema programiranju razvio još u osnovnoj školi, pohađao je doMEn školu programiranja kao i Ljetnju školu u Kolašinu koji su doprinijeli uspjesima koje ostavruje u ovoj oblasti.

Takođe, zavidan broj poena ostvario je i Filip Došljak koji je tokom prva tri kruga ostvario čak 712 poena. On dolazi iz Gimnazije “Panto Mališić” iz Berana i baš kao i Jovan učesnik je doMEn kupa svake godine. 

Treće mjesto je zauzeo Kosta Novosel, sa ostvarenih 424 poena. Učenik je trećeg razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, a kao i prethodni učenici i on ostvaruje uspjehe u ovoj oblasti.

Na ovom linku vam ostavljamo rang listu sa ukupnim ostvarenim poenima tokom prva tri kruga.

Na kraju, čestitamo Jovanu, Filipu i Kosti na osvojena prva tri mjesta, a kao i prethodnih godina i ove ih očekuju vrijedne nagrade koje će im, sigurni smo, biti od koristi u daljim programerskim vodama!

Portal www.stemedukacija.me pokrenula je kompanija doMEn, registar crnogorskog nacionalnog domena .ME, u cilju promovisanja besplatnih prilika koje se nude mladima u Crnog Gori iz oblasti programiranja, inženjeringa, novih tehnologija i prirodnih nauka. DoMEn, u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore organizuje jedino onlajn takmičenje u programiranju, namijenjeno osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se oprobaju u programiranju.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)