Newsletter Subscription

Search

Upoznaj šampione petog po redu DoMEn kupa!

STEM (blog post) Upoznaj šampione petog po redu DoMEn kupa

U subotu, 7. maja, održano je četvrto (i poslednje) kolo petog po redu DoMEn kupa, online takmičenja koje organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet UCG. Naši takmičari, znanje i vještine u programiranju i rješavanju zadatih problema odmjerili su još jednom i nakon 3 sata (od 16h do 19h) poslednjeg kruga takmičenja, dobili smo šampione među osnovcima i srednjoškolcima!

Ali, prvo da zavirimo u tabelu sa rezultatima iz četvrtog kola

Sigurna sam da se ovo već zapamtili, ali svakako mala napomena: u tabelama sa rezultatima, umjesto imena i prezimena, vidjećete šifre koje su takmičari dobili prilikom prijave za takmičenje i poznati su samo njima i našem sistemu.

Najbolji među osnovcima bili su:

Osnovna škola DoMEn kup četvrto kolo

U zadacima prilagođenim njihovom uzrastu, najbolje su se snašli sledeći srednjoškolci:

Srednja škola DoMEn kup četvrto kolo

A sada, upoznajmo šampione DoMEn kupa!

I pored obaveza na kraju školske godine, naši osnovci uspjeli su da postignu fantastične rezultate na ovom online takmičenju. Na trećem mjestu našao se Viktor Radević sa osvojenih 466 poena. Na drugom mjestu, Balša Radulović sa 533 poena. Najzad, na prvom, Vasilije Simonović sa sjajnih 570 poena!

Kada su u pitanju srednjoškolci, situacija nije bila ništa lakša (naročito ako uzmemo u obzir lijepo majsko vrijeme i poriv da svaki mogući trenutak provedemo van kuće). Ipak, naši mladi programeri bili su na visini zadatka. Na trećem mjestu našao se Luka Kankaraš sa 1048 poena. Na drugom mjestu, Luka Ristanović sa čak 1151 poenom. Najzad, prvo mjesto osvojio je Kosta Novosel sa impresivnih 1325 poena!

Šampione čekaju vrijedne nagrade

Ovim putem čestitamo šampionima na osvojenim mjestima! 🎉

Dodjela nagrada biće organizovana u četvrtak, 12. maja u 12h u prostorijama kompanije doMEn u Podgorici tokom koje će se dodijeliti i diplome. Kao i prethodnih godina i ove ih očekuju vrijedne nagrade (ovog puta su u pitanju bluetooth zvučnik, pametni sat i gaming set) koje će im, sigurni smo, biti od koristi u daljim programerskim vodama.

Još jednom, prva mjesta među osnovcima osvojili su:

  1. Vasilije Simonović
  2. Balša Radulović
  3. Viktor Radević

Prva tri mjesta među srednjoškolcima osvojili su:

  1. Kosta Novosel
  2. Luka Ristanović
  3. Luka Kankaraš

Naše vrijedne programere očekujemo u četvrtak, a svim takmičarima DoMEn kupa se zahvaljujemo na učestvovanju. Nadamo se da ste se lijepo zabavili i najvažnije, ponešto i naučili. Želimo vam sreću u daljem školovanju, a možda se družimo i na DoMEn kupu naredne godine! 🙂

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Svi znamo da su jagode crvene i da je Donatelo nindža kornjača sa ljubičastim povezom. Znamo i da je suncokret žut, trava zelena, a nebo plavo, ali pitanje je šta ako tvoja plava i moja plava nisu iste? Muči li i tebe isto pitanje? Saznaj nešto više o ovome u našem novom blog postu

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.