Newsletter Subscription

Search

Utisci sa Ljetnje škole programiranja

Ljetnja škola programiranja 2019.

Kampovi namijenjeni mladim naučnicima nisu nepoznanica u većim zemljama, pa učenici imaju priliku da budu učesnici istih i po nekoliko puta godišnje. Tako se i kod nas, već 11 godina zaredom realizuje Ljetnja škola programiranja, za sve mlade programere koji žele da nauče više!

Ljetnja škola programiranja svake godine dolazila je kao zaslužena nagrada polaznicima Škole programiranja, nakon završetka svih školskih obaveza. Iz vremena predviđenog za odmor i učenje, uvijek izrastu divna prijateljstva i stvore se lijepe uspomene kojih se mladi programere rado sjećaju!

Oko 20 učenika crnogorskih srednjih i osnovnih škola, 28. juna je iz Podgorice krenulo ka Kolašinu, spremni da nauče još mnogo toga, riješe svaki zadati problem i napišu algoritme koji će raditi bez greške! Već slutite da je riječ o najboljim polaznicima Domen Škole programiranja koji su ostvarili zapažene rezultate i na takmičenjima. Profesori Prirodno-matematičkog fakulteta držali su predavanja tokom 7 dana, družeći se sa osnovcima i srednjoškolcima, željni da im prenesu znanje, probude radoznalost i od njih naprave prave programere! U organizaciji je, kao domaćin, pomogao i profesor iz Mješovite srednje škole “Braća Selić” iz Kolašina, Goran Živković, pa su se naši polaznici u svakom trenutku mogli osjetiti kao kod svoje kuće!

 

Na Ljetnjoj školi programiranja smo se mnogo više zbližili i upoznali novo društvo iz napredne i olimpijske grupe, koje nismo imali prilike ranije bolje da upoznamo. Sasvim sigurno ću i naredne godine upisati Školu programiranja. Moje iskustvo vezano za ovu Školu je sjajno, i preporučila bih svim vršnjacima da se na ovaj način oprobaju u programiranju.

Jedva čekam narednu Školu programiranja, ona unapređuje moje znanje i vještine iz oblasti programiranja. Na Ljetnjoj školi programiranja sam naučio kako da rješavam takmičarske zadatke iz oblasti grafova i binarnog pretraživanja. Pored svega, imali smo vremena i za druženje!

Vrijedni tim polaznika i profesora radio je svih 7 dana, po 5 sati dnevno. Nemojte se prevariti i pomisliti da nije bilo prilike za zabavu i druženje, jer su predavanja bila podijeljena u dva bloka, pa mladim programerima nije teško palo da ujutru uče tokom dva časa predavanja, onda malo odmaraju, druže se igrajući košarku, domine ili šah, pa ponovo usvajaju nova znanja nakon ručka. Red učenja, red druženja, red fizičkih aktivnosti, zvuči sjajno, zar ne?

Mlade programere su profesori Prirodno-matematičkog fakulteta svakog dana vodili u obilazak Kolašina i okoline.

Ovako je bilo na Biogradskom jezeru!

 

Stigli su da posjete i Bjelasicu, a planove za šetnju im je samo poslednjeg dana pokvarila kiša. Za sljedeću godinu se već planiraju nova odredišta! 

Zato, prijavi se za narednu Školu programiranja koja počinje na jesen, budi vrijedan, marljivo radi i vježbaj, a rezultati na takmičenjima i Ljetnja škola programiranja će sami doći kao zaslužena nagrada!

Ljetnja škola programiranja je samo jedan od projekata u organizaciji Prirodno-matemaričkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i kompanije doMEn, koji se realizuju sa ciljem popularizacije nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike i edukacije mladih u ovim oblastima.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Svi znamo da su jagode crvene i da je Donatelo nindža kornjača sa ljubičastim povezom. Znamo i da je suncokret žut, trava zelena, a nebo plavo, ali pitanje je šta ako tvoja plava i moja plava nisu iste? Muči li i tebe isto pitanje? Saznaj nešto više o ovome u našem novom blog postu

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.