Novosti

[Moje buduće STEM zanimanje]  Andrej Radonjić u posjeti Davoru Goluboviću, dizajneru video igara

[Moje buduće STEM zanimanje] Andrej Radonjić u posjeti Davoru Goluboviću, dizajneru video igara

Da li te je nekad zanimalo ko je kreirao tvoju omiljenu igricu i kako se one zapravo prave? Ko su ljudi koji se kriju iza finalnog proizvoda koji dobiješ kada preuzmeš igricu iz onlajn prodavnice? Kakav je posao osobe koja je kreator video igrice i koliko se on razlikuje u odnosu na “tradicionalna” zanimanja u Crnoj Gori? Odgovore potraži u današnjoj epizodi serijala “Moje buduće STEM zanimanje”.

Kad porastem, biću: Diraž Muherdži, suosnivač Shazama

Kad porastem, biću: Diraž Muherdži, suosnivač Shazama

Vrijeme je da otkriješ uzbudljivu priču od momenta kada je Shazam bio samo ideja nekoliko entuzijasta, preko prve milijarde korisnika, pa sve do trenutka kada je Apple 2017. godine kupio Shazam za 400 miliona dolara. I sve to kroz priču o Diražu Muherdžiju, suosnivaču Shazama!

Lansirana EYCA aplikacija dostupna mladima u Crnoj Gori

Lansirana EYCA aplikacija dostupna mladima u Crnoj Gori

Saradnjom kompanije doMEn i NVO “Centra za omladinsku edukaciju”, ovog decembra konačno je lansirana EYCA mobilna aplikacija koju možeš preuzeti za Android i iOS operativne sisteme i koristiti je umjesto dosadašnje EYCA kartice. U ovom blog postu možeš pročitati i nešto više o tome.

Kad porastem, biću: Bojd Malterer, izumitelj

Kad porastem, biću: Bojd Malterer, izumitelj

  U seriji članaka koje ćemo objavljivati tokom narednih nekoliko mjeseci pokušaćemo da ti približimo najraznovrsnija zanimanja iz oblasti STEM disciplina.   Tako smo u prethodnom članku predstavili jedno neobično zanimanje - zanimanje astronauta kroz...

[Moje buduće STEM zanimanje]  Andrea Banović u posjeti zoološkinji

[Moje buduće STEM zanimanje] Andrea Banović u posjeti zoološkinji

U novoj epizodi serijala Moje buduće STEM zanimanje pričamo o biologiji i zoologiji. Kako bi približila ovu temu našim pratiocima i pratiteljkama, učenica Srednje medicinske škole, Andrea Banović bila je u posjeti Milici Jovanović, saradnici u nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu na studijskom programu Biologija.

Ostani u toku!

Ostani u toku!

Prijavi se na naš besplatni nedjeljni e-mail newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti sa našeg portala.

Prijava uspješna!