Newsletter Subscription

Search

Finalno kolo DoMEn kupa zakazano za 6. jun!

Zakazano finalno kolo DoMEn kupa

I nakon dva kruga brzog programiranja, tačnih rješenja, malih tehničkih poteškoća i velikog truda i zalaganja naših mladih programera, stižemo i do finalnog kruga DoMEn kupa! Treći, poslednji krug, koji će odrediti pobjednike u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca zakazan je za subotu, 6. juna u 15.00 časova!

 

Ovo takmičenje, koje već tri godine zaredom organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, odvija se potpuno online. Dovoljno je da znaš neki od ovih programskih jezika – Pascal, Java, C/C++ ili Python, da imaš manje od 18 godina i u igri si za vrijedne nagrade koje se zarađuju znanjem!

 

U prethodna dva mjeseca, kada su svake poslednje subote imali zadate programerske probleme, naši takmičari pokazali su zavidan nivo znanja, pa se nadamo da su zadovoljni rezultatima. Ipak, pobjednika DoMEn kupa još uvijek tražimo!

 

Ko može učestvovati u trećem kolu?

 

Takmičenje je i dalje otvoreno za sve zainteresovane takmičare, a mogu mu pristupiti učenici svih crnogorskih osnovnih i srednjih škola.

Prošle godine, u kategoriji osnovaca pobjedu je odnio Nikola Radovanović, učenik osnovne škole “Radojica Perović”, a u kategoriji srednjoškolaca Jovan Kašćelan, učenik podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović”. Prije dvije godine, kada je postojala samo jedna kategorija, nabolje se na takmičenju pokazala Nina Mitrović, a danas se pitamo ko će se na virtuelnom pobjedničkom postolju pridružiti Jovanu, Nikoli i Nini?

 

Ne zaboravi da pobjednik može dobiti neku od vrijednih nagrada: web kameru, slušalice ili ranac za laptop.

 

Ukoliko si zainteresovan/a za takmičenje, možeš se oprobati i snage odmjeriti sa svojim vršnjacima i u poslednjem krugu tako što ćeš poslati mail na [email protected] sa podacima o svom imenu, prezimenu, školi, razredu i gradu iz kog dolaziš. Kao povratni mail, dobićeš svoju šifru i ime naloga sa kog ćeš pristupiti takmičenju.

 

Rezultati poslednjeg kola dostupni su na naslovnoj strani našeg portala. Rezultati su dati pod šiframa koje su takmičari dobili, pa željno iščekujemo zvanične rezultate nakon finalnog kola, kada ćemo saznati ko je novi mladi šampion Crne Gore u programiranju!

 

Portal www.stemedukacija.me pokrenula je kompanija doMEn u cilju promovisanja besplatnih prilika koje se nude mladima u Crnog Gori iz oblasti programiranja, inženjeringa, novih tehnologija i prirodnih nauka. Već tri godine, doMEn u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore organizuje online takmičenje u programiranju, namijenjeno osnovcima i srednjoškolcima koji žele da se oprobaju u takmičenju. Takođe, tokom cijele godine, organizuju i DoMEn školu programiranja, a video lekcije u programskom jeziku C++ iz ove škole možeš pogledati na ovom linku.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.