Newsletter Subscription

Jedan od najboljih holandskih umjetnika i dva međunarodno priznata britanska konsultanta su novi govornici konferencije Spark.me

Stem-naslovna-za-Spark

Spark.me, jedna od najvećih poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 4. i 5. juna u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije crnogorskog nacionalnog .ME domena i generalnim sponzorstvom kompanije m:tel Crna Gora.

Organizacioni tim Spark.me, objavio je ove nedjelje imena tri nova govornika na konferenciji. U pitanju su Dan Roseharde (Daan Roosegaarde), holandski umjetnik i inovator koga su časopisi Forbes i Good 100 proglasili pokretačem kreativnih promjena, Viktorija Tejlor (Victoria Taylor), britanska konsultantkinja koja je radila sa brendovima poput Warner Bros, Aston Martin, Kempinski Hotels & Resorts i Din Džonson (Dean Johnson), britanski konsultat u oblasti dizajna, tehnologije i inovacija i predsjednik strukovnog međunarodnog udruženja dizajnera.

Roseharde je istovremeno i drugi TED govornik koji će nastupiti na ovogodišnjoj konferenciji Spark.me – Rosehardov govor ima više od milion pregleda na internetu. Kao umjetnik i inovator u čijem su fokusu odnosi između ljudi, tehnologije i svemira, Roseharde je 2007. godine osnovao Studio Roosegaarde, gdje sa timom dizajnera i inženjera pravi prototipove pametnih i održivih gradova sjutrašnjice. Sebe opisuje kao kreatora koji je inspirisan prirodom i tehnologijom, što se najbolje vidi kroz njegova dizajnerska rješenja poput Vodene svjetlosti (virtuelna poplava), Projekta bez smoga (najveći spoljni prečišćivač smoga koji od njega pravi nakit) i Laboratorije za svemirski otpad (misija recikliranja otpada koji lebdi u svemiru).

Dan Rosegarde, holandski umjetnik i inovator koga su časopisi Forbes i Good 100 proglasili pokretačem kreativnih promjena

Daan-Roosegaarde-Twitter-Post

Dan Roseharde je dobitnik brojnih prestižnih nagrada među kojima su “Umjetnik godine” u Holandiji, Shenzhen Global Design Award, Ethics Ethical Award, World OMOSIROI Award Japan, Dezeen Award, London Design Innovation Medal, LIT 2017 Lighting Designer of the Year Award, D&AD Awards 2017, World Technology Award i Charlotte Köhler Award. Izlagao je u muzejima širom svijeta, među kojima su Design Museum London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rijksmuseum, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris i Victoria & Albert Museum. Zbog toga, organizacioni tim konferencije Spark.me sa ponosom ističe da dolazak Rosehardea u Crnu Goru predstavlja jedinstenu priliku za publiku iz regiona zainteresovanu za inovacije koje će mijenjati našu budućnost.

Viktorija Tejlor, britanska konsultatkinja koja je radila s brendovima poput Warner Bros, Aston Martin, Kempinski Hotels & Resorts

viktorija tejlor spark me

Viktorija Tejlor je u svom radu fokusirana na hotelijerstvo i luksuzne brendove kojima pomaže u stvaranju jedinstvenog iskustva za svoje klijente, a njen pristup se zasniva na povezanosti mašte, svijeta budućnosti i usresređenosti na čovjeka. Tejlor pomaže brendovima da povećaju angažovanje, emocije i lojalnost kupaca kroz strategije koje su vođene drugačijim iskustvom. Organizatori konferencije vjeruju da će Tejlor, kao neko čije su ideje nepresušan izvor inspiracije, podstaći publiku na razmišljanje o tome kako proizvode, usluge i iskustva u poslovnom svijetu mogu učiniti izuzetnim, jer upravo od tog pitanja, Tejlor kao istraživač i liderka uvijek polazi.

Din Džonson, britanski konsultant u oblasti dizajna tehnologije i inovacija i predsjednik strukovnog međunarodnog udruženja dizajnera

din džonson spark me

Din Džonson ima tridesetogodišnje iskustvo u radu sa različitim brendovima u industrijama kao što su film, TV, izdavaštvo, muzika i obrazovanje, a cilj mu je pomjeranje granica i povezivanje dizajna, tehnologije i inovacija kako bi kreirao budućnost kreativne industrije. Osim funkcije predsjednika koju obavlja u strukovnom međunarodnom udruženju dizajnera (Chartered Society of Designers), Džonson je i mentor u okviru Britanskog modnog savjeta (British Fashion Council), a ima i višegodišnje iskustvo u radu sa startapovima kao mentor u programa Startup Sesame i ambasador Evropske startap nagrade za mobilnost. Njegova knjiga ‘Digital Publishing: The Next Steps’ se nalazi u 20 najprodavanijih knjiga u oblasti dizajna na Apple Books platformi u poslednjih 10 godina. Džonsonova posebna sfera interesovanja i istraživanja je virtuelna realnost (Virtual Reality) u kojoj je 2017. godine proveo 48 sati stvarajući inovacije o kojima će govoriti publici okupljenoj na konferenciji Spark.me.

Prethodno su objavljena imena pet Spark.me 2022 govornika – u pitanju su Michael G Jacobides (jedan od 50 najvećih biznis i menadžment mislioca na svijetu u redovnom dvogodišnjem izboru Thinkers50 i profesor preduzetništva i inovacija i profesor strategije na prestižnoj Londonskoj poslovnoj školi), Sir Paul Collier (profesor ekonomije i javne politike na Blavatnik školi javne uprave Univerziteta u Oksfordu i TED govornik), Christopher S. Penn (svjetski autoritet na polju , digitalnog marketinga čija je posebna ekspertiza u oblastima analitike, nauke o podacima i mašinskom učenju), Fredrik Härén (istraživač kreativnosti koji je do sada održao preko 2.000 predavanja u više od 70 država na šest kontinenata) i Pete Blackshaw (međunarodno priznati stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga i brendiranja, inovator, autor i lider koji je bio zadužen za digitalne i društvene medije u kompanijama Nestlé, Nielsen i Procter & Gamble).

Kupi studentsku kartu po promotivnoj cijeni

Karte za konferenciju Spark.me 2022 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu – www.spark.me.

Bitna informacija za sve mlade ljude željne znanja jeste da su u ponudi i studentske karte po cijeni od svega 50€. One su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina. 

Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (4-5. juna), startap takmičenju (4-5. juna), ručak za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (4. juna). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja.

Mala napomena: Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Za više informacija o Spark.me 2022 posjeti zvanični sajt konferencije, a ukoliko imaš kakvih pitanja slobodno nam piši na [email protected] ili na Facebook ili Instagram nalog.

Spark.me konferenciju organizuje kompanija doMen od 2013. godine, od kada je ugostila preko 3.000 učesnika iz 30 država širom svijeta i 80 međunarodno priznatih govornika.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

U seriji članaka pod nazivom “Kad porastem, biću” koje ćemo objavljivati tokom narednih mjeseci, pokušaćemo da ti približimo zanimanja iz STEM disciplina kroz inspirativne priče uspješnih govornika sa Spark.me konferencije. Danas možeš pročitati nešto više o Dinu Džonsonu i metaverzumu.

Obavještenje

Čas programiranja za osnovce koji je po rasporedu trebao da se održi u subotu 12.11. neće biti održan. Naredni čas će biti u subotu 19.11. u standardnom terminu od 9.30h.