Newsletter Subscription

Search

Jedan od najboljih holandskih umjetnika i dva međunarodno priznata britanska konsultanta su novi govornici konferencije Spark.me

Stem-naslovna-za-Spark

Spark.me, jedna od najvećih poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 4. i 5. juna u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije crnogorskog nacionalnog .ME domena i generalnim sponzorstvom kompanije m:tel Crna Gora.

Organizacioni tim Spark.me, objavio je ove nedjelje imena tri nova govornika na konferenciji. U pitanju su Dan Roseharde (Daan Roosegaarde), holandski umjetnik i inovator koga su časopisi Forbes i Good 100 proglasili pokretačem kreativnih promjena, Viktorija Tejlor (Victoria Taylor), britanska konsultantkinja koja je radila sa brendovima poput Warner Bros, Aston Martin, Kempinski Hotels & Resorts i Din Džonson (Dean Johnson), britanski konsultat u oblasti dizajna, tehnologije i inovacija i predsjednik strukovnog međunarodnog udruženja dizajnera.

Roseharde je istovremeno i drugi TED govornik koji će nastupiti na ovogodišnjoj konferenciji Spark.me – Rosehardov govor ima više od milion pregleda na internetu. Kao umjetnik i inovator u čijem su fokusu odnosi između ljudi, tehnologije i svemira, Roseharde je 2007. godine osnovao Studio Roosegaarde, gdje sa timom dizajnera i inženjera pravi prototipove pametnih i održivih gradova sjutrašnjice. Sebe opisuje kao kreatora koji je inspirisan prirodom i tehnologijom, što se najbolje vidi kroz njegova dizajnerska rješenja poput Vodene svjetlosti (virtuelna poplava), Projekta bez smoga (najveći spoljni prečišćivač smoga koji od njega pravi nakit) i Laboratorije za svemirski otpad (misija recikliranja otpada koji lebdi u svemiru).

Dan Rosegarde, holandski umjetnik i inovator koga su časopisi Forbes i Good 100 proglasili pokretačem kreativnih promjena

Daan-Roosegaarde-Twitter-Post

Dan Roseharde je dobitnik brojnih prestižnih nagrada među kojima su “Umjetnik godine” u Holandiji, Shenzhen Global Design Award, Ethics Ethical Award, World OMOSIROI Award Japan, Dezeen Award, London Design Innovation Medal, LIT 2017 Lighting Designer of the Year Award, D&AD Awards 2017, World Technology Award i Charlotte Köhler Award. Izlagao je u muzejima širom svijeta, među kojima su Design Museum London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rijksmuseum, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris i Victoria & Albert Museum. Zbog toga, organizacioni tim konferencije Spark.me sa ponosom ističe da dolazak Rosehardea u Crnu Goru predstavlja jedinstenu priliku za publiku iz regiona zainteresovanu za inovacije koje će mijenjati našu budućnost.

Viktorija Tejlor, britanska konsultatkinja koja je radila s brendovima poput Warner Bros, Aston Martin, Kempinski Hotels & Resorts

viktorija tejlor spark me

Viktorija Tejlor je u svom radu fokusirana na hotelijerstvo i luksuzne brendove kojima pomaže u stvaranju jedinstvenog iskustva za svoje klijente, a njen pristup se zasniva na povezanosti mašte, svijeta budućnosti i usresređenosti na čovjeka. Tejlor pomaže brendovima da povećaju angažovanje, emocije i lojalnost kupaca kroz strategije koje su vođene drugačijim iskustvom. Organizatori konferencije vjeruju da će Tejlor, kao neko čije su ideje nepresušan izvor inspiracije, podstaći publiku na razmišljanje o tome kako proizvode, usluge i iskustva u poslovnom svijetu mogu učiniti izuzetnim, jer upravo od tog pitanja, Tejlor kao istraživač i liderka uvijek polazi.

Din Džonson, britanski konsultant u oblasti dizajna tehnologije i inovacija i predsjednik strukovnog međunarodnog udruženja dizajnera

din džonson spark me

Din Džonson ima tridesetogodišnje iskustvo u radu sa različitim brendovima u industrijama kao što su film, TV, izdavaštvo, muzika i obrazovanje, a cilj mu je pomjeranje granica i povezivanje dizajna, tehnologije i inovacija kako bi kreirao budućnost kreativne industrije. Osim funkcije predsjednika koju obavlja u strukovnom međunarodnom udruženju dizajnera (Chartered Society of Designers), Džonson je i mentor u okviru Britanskog modnog savjeta (British Fashion Council), a ima i višegodišnje iskustvo u radu sa startapovima kao mentor u programa Startup Sesame i ambasador Evropske startap nagrade za mobilnost. Njegova knjiga ‘Digital Publishing: The Next Steps’ se nalazi u 20 najprodavanijih knjiga u oblasti dizajna na Apple Books platformi u poslednjih 10 godina. Džonsonova posebna sfera interesovanja i istraživanja je virtuelna realnost (Virtual Reality) u kojoj je 2017. godine proveo 48 sati stvarajući inovacije o kojima će govoriti publici okupljenoj na konferenciji Spark.me.

Prethodno su objavljena imena pet Spark.me 2022 govornika – u pitanju su Michael G Jacobides (jedan od 50 najvećih biznis i menadžment mislioca na svijetu u redovnom dvogodišnjem izboru Thinkers50 i profesor preduzetništva i inovacija i profesor strategije na prestižnoj Londonskoj poslovnoj školi), Sir Paul Collier (profesor ekonomije i javne politike na Blavatnik školi javne uprave Univerziteta u Oksfordu i TED govornik), Christopher S. Penn (svjetski autoritet na polju , digitalnog marketinga čija je posebna ekspertiza u oblastima analitike, nauke o podacima i mašinskom učenju), Fredrik Härén (istraživač kreativnosti koji je do sada održao preko 2.000 predavanja u više od 70 država na šest kontinenata) i Pete Blackshaw (međunarodno priznati stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga i brendiranja, inovator, autor i lider koji je bio zadužen za digitalne i društvene medije u kompanijama Nestlé, Nielsen i Procter & Gamble).

Kupi studentsku kartu po promotivnoj cijeni

Karte za konferenciju Spark.me 2022 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu – www.spark.me.

Bitna informacija za sve mlade ljude željne znanja jeste da su u ponudi i studentske karte po cijeni od svega 50€. One su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina. 

Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (4-5. juna), startap takmičenju (4-5. juna), ručak za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (4. juna). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja.

Mala napomena: Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Za više informacija o Spark.me 2022 posjeti zvanični sajt konferencije, a ukoliko imaš kakvih pitanja slobodno nam piši na [email protected] ili na Facebook ili Instagram nalog.

Spark.me konferenciju organizuje kompanija doMen od 2013. godine, od kada je ugostila preko 3.000 učesnika iz 30 država širom svijeta i 80 međunarodno priznatih govornika.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

Izdanje XXIV matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka!