Newsletter Subscription

Kako da napraviš svoj blog sajt za samo jedno popodne?

Kako da napravis svoj blog sajt za samo jedno popodne

Voliš da pišeš i mimo sastava za domaći i pismenih zadataka u školi? Uvijek ti je pri ruci sveska u koju zapisuješ ideje i doživljaje koje kasnije pretočiš u pjesme ili priče? U budućnosti zamišljaš sebe kao uglednog pisca ili kreatora/ku sadržaja za internet? Nije da umijem da čitam misli – samo sam, prije desetak godina, bila baš kao ti. 🙂

Ako razmišljaš o tome da ovaj kreativni hobi podigneš na viši nivo, preseliš ga na online svijet i učiniš dostupnim svima, imam brzo i efikasno rješenje. Od tebe mi treba samo malo tvog slobodnog vremena i internet konekcija.

 

Blog sajt možeš kreirati čak i ako nemaš programersko predznanje

 

Znam, zvuči nevjerovatno (i meni je nekada), ali za sve nas koji nismo iz programerskog svijeta, tu je WordPress koji mogu koristiti svi. Sada imamo i onlajn kurs da to, u samo pola sata, dokažemo.

Na Webiz edukativnoj platformi pronaći ćeš kurs Izrada WordPress blog sajta. Da bi mu pristupio/la, dovoljno je samo da se registruješ. Vidjećeš, taj proces je besplatan i oduzeće ti svega nekoliko sekundi vremena. Kada to završiš, dovoljno je da klikneš na ikonicu play i magija počinje.

Za tu magiju kasnije ćeš zahvaliti Milani i Milici koje će ti objasniti sve korake koje će te dovesti do toga da se već sjutra, kada odeš u školu, društvu možeš pohvaliti i reći kako od sada sve što napišeš mogu pronaći na tvom ličnom blog sajtu.

 

Kurs je besplatan, dostupan 24/7, a učiš od osoba sa višegodišnjim iskustvom

Milana je programerka specijalizovana u oblasti web programiranja. Radila je na kreiranju sajtova i portala kojima se ne zna broja, a sa tobom će preći sva podešavanja kada je izrada WordPress blog sajta u pitanju.

Milica se već tri godine bavi kreiranjem sadržaja i digitalnim marketingom. Iako nije programerka, veliki dio toga što kreira potpuno samostalno unosi na WordPress sajtove. Naučiće te kako se to radi, a od nje ćeš čuti i nekoliko trikova kako da sve što kreiraš optimizuješ za Google kako bi tvoj sajt bio što bolje rangiran na rezultatima pretrage.

Sjajna stvar je i ta da kursu možeš pristupiti u bilo kom trenutku, a lekcije u sklopu kursa uvijek možeš iznova poslušati. Priznaćeš, idealno za momente kad ti se prispava, misli krenu da lutaju ili društvo zovne da napravite krug po kvartu.

 

Šta još treba da znaš?

 

WordPress je trenutno dostupan na 169 jezika, uključujući i naš. Iako je inicijalno napravljen za blogove, uz pomoć njega možeš napraviti bilo koju vrstu sajta.

Da bi uopšte počeo sa tim, potreban ti je domen (posmatraj ga kao naziv web sajta) i hosting – mjesto na kojem ćemo smjestiti tvoj blog sajt. Ako ti ništa nije jasno, ne brini. Milana i Milica su mislile na sve, pa će ti ove stvari objasniti već na samom početku kursa.

Na kraju, ne preostaje mi ništa drugo nego da ti poželim srećno blogovanje! Nadam se da ćeš svoje prve uspjehe podijeliti sa nama. U slučaju da zatreba neki dodatni savjet, znaš kome se možeš obratiti u svakom trenutku. 🙂

Ovaj kurs, dostupan besplatno svima putem Webiz edukativne platforme, snimljen je u saradnji sa kompanijom doMEn, registrom crnogorskog nacionalnog domena .ME.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

XIX izdanje matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka! 🙂