Newsletter Subscription

Počinje još jedna DoMEn škola programiranja!

S uzbuđenjem donosimo vijest da je sve spremno za 15. po redu DoMEn školu programiranja!

Ovu besplatnu školu organizuje kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, sa ciljem da mladima otvori vrata u svijet algoritama, programiranja, tehnologije i budućnosti.

 

Programiranje za sve nivoe!

I ove godine, škola donosi brojne izazove i mogućnosti za sve – bez obzira na prethodno znanje iz programiranja.

Tako će se, nakon uspješno odrađenog preliminarnog testa, grupa osnovaca (VII, VIII i IX razred) upustiti u učenje programskog jezika C++, dok će srednjoškolci istraživati programski jezik Java. A svi oni koji su prošli početne kurseve ili poznaju druge programske jezike, pripadaju naprednoj grupi koja sa časovima počinje 14. oktobra!

Osnovci (VII, VIII i IX razred) koji će sa profesorom Radenom Rovčaninom učiti programski jezik C++, imaće nastavu svake subote u 9:30h u sali 109 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, počevši od 7. oktobra.

Srednjoškolci koji će istraživati programski jezik Java sa profesorom Savom Tomovićem, nastavu će imati svake druge subote u 9:30h u sali broj 210 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, počevši takođe od 7. oktobra.

Kada je u pitanju napredna grupa, koju će voditi profesor Velibor Došljak, prvi čas održaće se u subotu 14. oktobra u 9:30h u sali 210 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Časovi za naprednu grupu će se održavati svake druge subote.

 

Otkrij dodatne tajne programiranja

Ova avantura će trajati tokom cijele školske godine, pružajući priliku polaznicima da steknu vrijedna znanja iz oblasti programiranja! Nastavnici sa bogatim iskustvom posvećeno će biti njihovi vodiči kroz zagonetne staze kodiranja koji će proces učenja učiniti interesantnijim.

Ali priča se tu ne završava!

Ukoliko ove godine nisi uspio/uspjela da pronađeš svoje mjesto u DoMEn školi, a želiš da otkriješ dodatne tajne programiranja, svoje učenje možeš započeti onlajn. Na YouTube kanalu STEMedukacija možeš pronaći video lekcije koje će ti pomoći u daljem istraživanju svijeta programiranja.  

Tu je i DoMEn priručnik za osnovce  koji će te provesti korak po korak kroz proces kreiranja tvoje prve igre.

Proučavanjem dodatnih materijala kao što su video lekcije i priručnici, možeš steći dodatna znanja i vještine u svijetu programiranja. ‍

Budućnost je u tvojim rukama, a DoMEn Škola programiranja nudi ti alate i materijale da je oblikuješ baš onako kako želiš!

I naravno za kraj, ne zaboravi da pratiš STEMedukacija sajt jer ćeš tu pronaći mnogo zanimljivih članaka i informacija koje će te inspirisati da nastaviš magičan proces učenja i istraživanja.

Radujemo se zajedničkom putovanju kroz svijet programiranja i želimo sreću svima u ovoj avanturi!

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

XIX izdanje matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka! 🙂