Newsletter Subscription

[DOMEN KUP] Početak novog ciklusa online takmičenja u programiranju!

Blog post- STEM edukacija - Otvaranje novog ciklusa DoMEn kupa-2022

Kao mladi programer/ka, vjerovatno već znaš za DoMEn kup – jedino online takmičenje za mlade programere u Crnoj Gori. A čak ako do sada nisi čuo ili čula za DoMEn kup, evo prilike da saznaš nešto više o tome kako da testiraš stečeno znanje u oblasti programiranja kod svoje kuće.

 

Prvi krug takmičenja DoMEn kupa održaće se u subotu, 5. februara, od 15.00h do 18.00h. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih, kao i srednjih škola koji se prijave preko našeg prijavnog formulara do 4. februara, do 12 časova.

 

Osnovci i srednjoškolci će se, kao i do sada, takmičiti u odvojenim grupama, pa će zadaci biti prilagođeni njihovom uzrastu i nivou znanja.

Osnovna zamisao ovog takmičenja jeste da okupi najbolje mlade programere, među kojima se možeš naći i ti, te da ih pripremi za sva buduća takmičenja i među njima pronađe pravog budućeg šampiona!

Profesor Goran Šuković će biti tvoja tehnička podrška tog dana i spremio ti je izazovne zadatke koji će te pripremiti za karijeru uspješnog matematičara ili programera.

S obzirom na to da je riječ o online takmičenju, koje se u potpunosti odvija u virtuelnom svijetu, to znači da ćeš ti kao učesnik moći da radiš zadatke iz udobnosti svog doma i na taj način odmjeriš snagu sa svojim vršnjacima širom zemlje. To i ne zvuči tako loše, zar ne? Naravno, imajući u vidu situaciju sa pandemijom, na taj način smo svi sigurni!

Takmičenje će se odvijati kroz nekoliko krugova, a pobjednik će biti onaj ko kumulativno kroz krugove sakupi najviše poena. Takmičari će na raspolaganju imati sledeće programske jezike: C/C++, Java, Pascal i Python. 

Tako da, ukoliko si i ti zaljubljenik u programiranje, maštaš o velikim međunarodnim takmičenjima, nezavisno od toga iz kog grada dolaziš, pozivamo te da nikako ne propustiš prvi krug takmičenja, te da obavezno učestvuješ u našem DoMEn kupu iz svog najomiljenijeg mjesta u kući!

Sada ti je ostala samo jedna stvar: da se prijaviš popunjavanjem jednostavnog formulara koji ti ostavljamo u nastavku.

Takođe, ostavljamo ti i link video tutorijala kako pristupiti online takmičenju koji je snimio profesor Goran Šuković kako bi učenici znali šta ih to očekuje i kako da se snađu. A za bilo koju nedoumicu ili pitanje koje budeš imao/la, možeš nas kontaktirati na e-mail [email protected].

Za sam kraj, svim prijavljenim takmičarima, želimo puno sreće u prvom krugu takmičenja – uz napomenu da obavezno prate naš blog (i redovno provjeravaju svoj mail), kao i naše profile na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) zato što ćemo uskoro objaviti i koje su to vrijedne nagrade koje se mogu osvojiti! 🙂

Takmičenje DoMEn kup od 2018. godine tradicionalno organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

U seriji članaka pod nazivom “Kad porastem, biću” koje ćemo objavljivati tokom narednih mjeseci, pokušaćemo da ti približimo zanimanja iz STEM disciplina kroz inspirativne priče uspješnih govornika sa Spark.me konferencije. Danas možeš pročitati nešto više o Dinu Džonsonu i metaverzumu.

Obavještenje

Čas programiranja za osnovce koji je po rasporedu trebao da se održi u subotu 12.11. neće biti održan. Naredni čas će biti u subotu 19.11. u standardnom terminu od 9.30h.