Newsletter Subscription

Search

[DOMEN KUP] Početak novog ciklusa online takmičenja u programiranju!

Blog post- STEM edukacija - Otvaranje novog ciklusa DoMEn kupa-2022

Kao mladi programer/ka, vjerovatno već znaš za DoMEn kup – jedino online takmičenje za mlade programere u Crnoj Gori. A čak ako do sada nisi čuo ili čula za DoMEn kup, evo prilike da saznaš nešto više o tome kako da testiraš stečeno znanje u oblasti programiranja kod svoje kuće.

 

Prvi krug takmičenja DoMEn kupa održaće se u subotu, 5. februara, od 15.00h do 18.00h. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih, kao i srednjih škola koji se prijave preko našeg prijavnog formulara do 4. februara, do 12 časova.

 

Osnovci i srednjoškolci će se, kao i do sada, takmičiti u odvojenim grupama, pa će zadaci biti prilagođeni njihovom uzrastu i nivou znanja.

Osnovna zamisao ovog takmičenja jeste da okupi najbolje mlade programere, među kojima se možeš naći i ti, te da ih pripremi za sva buduća takmičenja i među njima pronađe pravog budućeg šampiona!

Profesor Goran Šuković će biti tvoja tehnička podrška tog dana i spremio ti je izazovne zadatke koji će te pripremiti za karijeru uspješnog matematičara ili programera.

S obzirom na to da je riječ o online takmičenju, koje se u potpunosti odvija u virtuelnom svijetu, to znači da ćeš ti kao učesnik moći da radiš zadatke iz udobnosti svog doma i na taj način odmjeriš snagu sa svojim vršnjacima širom zemlje. To i ne zvuči tako loše, zar ne? Naravno, imajući u vidu situaciju sa pandemijom, na taj način smo svi sigurni!

Takmičenje će se odvijati kroz nekoliko krugova, a pobjednik će biti onaj ko kumulativno kroz krugove sakupi najviše poena. Takmičari će na raspolaganju imati sledeće programske jezike: C/C++, Java, Pascal i Python. 

Tako da, ukoliko si i ti zaljubljenik u programiranje, maštaš o velikim međunarodnim takmičenjima, nezavisno od toga iz kog grada dolaziš, pozivamo te da nikako ne propustiš prvi krug takmičenja, te da obavezno učestvuješ u našem DoMEn kupu iz svog najomiljenijeg mjesta u kući!

Sada ti je ostala samo jedna stvar: da se prijaviš popunjavanjem jednostavnog formulara koji ti ostavljamo u nastavku.

Takođe, ostavljamo ti i link video tutorijala kako pristupiti online takmičenju koji je snimio profesor Goran Šuković kako bi učenici znali šta ih to očekuje i kako da se snađu. A za bilo koju nedoumicu ili pitanje koje budeš imao/la, možeš nas kontaktirati na e-mail [email protected].

Za sam kraj, svim prijavljenim takmičarima, želimo puno sreće u prvom krugu takmičenja – uz napomenu da obavezno prate naš blog (i redovno provjeravaju svoj mail), kao i naše profile na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) zato što ćemo uskoro objaviti i koje su to vrijedne nagrade koje se mogu osvojiti! 🙂

Takmičenje DoMEn kup od 2018. godine tradicionalno organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

Izdanje XXIV matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka!