Newsletter Subscription

Search

[DOMEN KUP] Učestvuj u drugom kolu online takmičenja u programiranju!

Prošlog mjeseca se u našem online takmičenju oprobalo preko 20 osnovaca i srednjoškolaca, a sada je došlo vrijeme da se avantura DoMEn kupa nastavi!

Drugo kolo ovog online takmičenja za mlade programere počinje u subotu, 2. maja u 15 časova, a takmičari će na raspolaganju za rad imati 4 sata i 30 minuta!

Želiš da se i ti oprobaš u takmičenju jer dobro vladaš nekim od sledećih programskih jezika – C/C++, Java, Pascal ili Python? Mi jedva čekamo da vidimo tvoje vještine, a ti prvomajski odmor iskoristi da se pripremiš za takmičenje i svoje snage odmjeriš sa vršnjacima širom zemlje! Ne zaboravi, u našoj sekciji Radni materijal možeš pronaći brojne zadatke sa časova DoMEn škole programiranja i na taj način otpočeti pripreme odmah nakon ovog pročitanog obavještenja!

 

Ko može učestvovati?

 

Kako je naše takmičenje u potpunosti online, mogu učestvovati svi crnogorski osnovci i srednjoškolci nezavisno od toga iz kog grada dolaze, a samim time što je takmičenje virtuelno, poštuje i sve propisane mjere Nacionalnog kordinacionog tima. Dakle, #OstaniDoma i otpočni pripreme za nacionalno takmičenje, možda si baš ti naš budući šampion!

Nisi učestvovao/la u prvom kolu i nemaš kreiran takmičarski nalog? Ono što je važno da znaš jeste da i u tom slučaju još uvijek možeš biti dio našeg takmičenja. Na email adresu [email protected] pošalji podatke o svom imenu, prezimenu, školi, razredu koji pohađaš i gradu iz kog dolaziš, i za tebe će biti kreiran nalog u našem takmičarskom sistemu pa ćeš ravnopravno sa ostalim učesnicima pristupiti takmičenju i prikupljanju poena za pobjedu!

Šampion DoMEn kupa biće onaj koji u sva tri kola bude imao najviše sakupljanih poena. Dakle, završena je samo prva etapa takmičenja, a očekuje nas još dva u kruga u kojima možeš pokazati vještine i potpuno promijeniti stanje na tabeli.

Ukoliko si se prijavio/la za prvo kolo, ali iz nekog razloga se nisi i takmičio/la tog dana, nalog koji ti je napravljen još uvijek možeš koristiti! Dakle, za tebe je postupak pristupa takmičenju još i lakši, uz poslati username i password na dan takmičenja se samo uloguj na sistem i počni sa osvajanjem poena. Ne zaboravi, troje najbolje rangiranih osnovaca i troje najbolje rangiranih srednjoškolaca osvojiće vrijedne nagrade!

 

Nagrade za najbolje

 

Da, pomenuli smo nagrade koje postoje. Prošle godine imali smo poseban dan rezervisan za druženje sa najboljim programerima, ali ove godine, usled pandemije virusa korona, to nažalost, ne možemo organizovati.

Ipak, to ne znači da najvještije nećemo nagaditi. Ove godine, najbolji među osnovcima i srednjoškocima osvojiće neku od ovih nagrada: web kameru, slušalice ili ruksak za laptop, a nagrada će, poštujući sve propisane mjere, stići  na kućnu adresu.

Na kraju, čak i ako ne osvojiš nagradu, ne zaboravi da ovo može biti vrijedno iskustvo koje te može pripremiti za naredna takmičenja i ukazati ti na oblasti koje bi možda trebalo da usavršavaš. U krajnjem, priznaj da je zabavno. 🙂

Linkovi za pristup takmičenju će na dan takmičenja biti dostupni na naslovnoj stranici našeg portala. Na istom mjestu ćeš po završetku takmičenja moći da vidiš rezultate.

DoMEn kup je jedino online takmičenje za mlade programere u Crnoj Gori, a organizuje se već treću godinu. Organizatori, kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, trude se da ovim takmičenjem nove tehnologije i programiranje, kao zanimanje budućnosti, približe mladima u Crnoj Gori. Osim takmičenja, ova kompanija i visoko obrazovna institucija organizuju i DoMEn školu programiranja, kurs programiranja namijenjen osnovcima i srednjoškolcima koji traje tokom cijele školske godine, kao i Ljetnju školu programiranja, namijenjenu najboljim polaznicima DoMEn škole programiranja.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Svi znamo da su jagode crvene i da je Donatelo nindža kornjača sa ljubičastim povezom. Znamo i da je suncokret žut, trava zelena, a nebo plavo, ali pitanje je šta ako tvoja plava i moja plava nisu iste? Muči li i tebe isto pitanje? Saznaj nešto više o ovome u našem novom blog postu

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.