Newsletter Subscription

Search

Instagram Live sa Dr Vjerom Janković: Nova školska godina i virus korona

Instagram Live sa Dr Vjerom Janković: Nova školska godina i virus korona

Već te brine početak školske godine i pitaš se kako će sve izgledati? Bilo da učiš online ili ćeš ipak morati u školu svakog dana, sigurna sam da imaš hiljadu pitanja na koja želiš da saznaš odgovor od nekoga ko je i stručan, ali i dovoljno okružen mladima da ti može lako pomoći i objasniti osnovne stvari na tebi jednostavan i razumljiv jezik.

Upravo takvu osobu pozvali smo da sa nama razgovara o svim temama koje bi u ovom trenutku mogle biti zbunjujuće za tebe. Naime, u ponedeljak, 28. septembra, bićemo live zajedno sa doktoricom Vjerom Janković, koje se možda i sjećaš kao omiljene doktorice svih mališana – Doktorice Mice! Na našem Instagram profilu – @_stem_edukacija bićemo live u tačno 20.00, zato nas obavezno zaprati i u svom kalendaru upiši ovaj datum kada ćemo se po prvi put družiti uživo! 

O čemu ćemo razgovarati?

Neka od pitanja koja su i nama nerazjašnjena, a koja ćemo obavezno postaviti doktorici su sledeća:

  • Zašto je važno da poštujemo sve mjere koje su donijete vezano za školsku godinu?
  • Koji su prvi simptomi virusa uopšte i kako ih razlikovati od prehlade i gripa?
  • Kako i kada reagovati u slučaju prvih simptoma?
  • Kako da popravimo imunitet? Koje voće je najbitnije i treba li uključiti suplemente?


Imaš još pitanja? Obavezno nam piši na [email protected] mail i sva pristigla pitanja ćemo postaviti dr Vjeri!

Ko je doktorica sa kojom ćemo se družiti?

Naša Dr Vjera je osnovnu i srednju školu završila u Podgorici. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz pedijatrije je završila u Beogradu na Univerzitetskoj Dečijoj Klinici. Radila je u Domu Zdravlja Podgorica, a onda je odlučila da osnuje privatnu zdravstvenu ustanovu Doktorica Mica sa svojom koleginicom doktoricom Ninom Pejović Mandić.

Vjera je i ljekarka sa međunarodnim iskustovom, pa je u organizaciji Američko-austrijske Fondacije boravila je u Salzburgu na usavršavanju, a jednom godišnje pohađa i neki od evropskih pedijatrijskih kongresa.


U okviru UNICEF-ovih „10 koraka do uspješnog dojenja“ bila je edukator zdravstvenim radnicima širom Crne Gore. Član je i Upravnog Odbora Udruženja Roditelji, a na portalu Roditelji.Me redovno objavljuje blog postove o zanimljivim temama i na taj način pomaže ostalim roditeljima. Uostalom, najbolje i sama zna kako je biti roditelj i razgovarati sa djecom jer i je i majka Danila i Filipa.

Ne zaboravi, 20.00 h u ponedeljak 28. septembra, dva dana prije škole, družimo se online i razgovaramo o svim problemima koji bi te mogli mučiti pred najneobičniji početak školske godine! Obavezno u dogovoreno vrijeme budi na našem profilu – @_stem_edukacija.

Ovaj članak je dio društveno odgovornog poslovanja kompanije doMEn, registrara crnogorskog nacionalnog domena .ME, koja se već godinama trudi da internet, prirodne nauke, nove tehnologije i programiranje približi mladima u Crnoj Gori. Usled zdravstvene krize izazvane virusom korona, kompanija je kreirala serijal tekstova uz koje su mladi mogli, zajedno sa relevantnim stručnjacima, istraživati korona virus i bolje shvatati zbog čega su mjere prevencije toliko važne.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Svi znamo da su jagode crvene i da je Donatelo nindža kornjača sa ljubičastim povezom. Znamo i da je suncokret žut, trava zelena, a nebo plavo, ali pitanje je šta ako tvoja plava i moja plava nisu iste? Muči li i tebe isto pitanje? Saznaj nešto više o ovome u našem novom blog postu

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.