Newsletter Subscription

Obavještenje: Dostupni materijali za naprednu i olimpijsku grupu DoMEn škole programiranja

Započni sa učenjem programiranja od kuće

Već si bio/bila polaznik naše Škole programiranja i sada razmišljaš o tome da svoje znanje unaprijediš, a onda snage odmjeriš i na nekom od narednih nacionalih ili međunarodnih takmičenja?

Od ove sedmice, objavljivaćemo materijal i zadatke, namijenjene onima koji već znaju osnove programiranja, na našem portalu u okviru sekcije Radni materijal. U tom dijelu, već sada možeš pronaći dva dokumenta sa zadacima za naprednu i olimpijsku grupu, a već naredne sedmice objavljujemo i materijal uz koji ćeš učiti nove tehnike rješavanja zadatih problema.

Takođe, vidjećeš da su na sajtu dostupni rezultati za prvo kolo DoMEn kupa, a uskoro ćemo objaviti i termin za naredno kolo takmičenja. Rezultati su dati po šiframa, a ova prva tri kola DoMEn kupa predviđena za uvježbavanje materijala koje objavljuemo na naš YouTube kanal. Pravi takmičarski zadaci kreću od januara, pa počni sa pripremama jer će se za konačni plasman tog DoMEn kupa za 2021. godinu, računati samo bodovi sa kupova od januara do maja i to će biti četvorosatna takmičenja.

Do tada, nastavljamo sa DoMEn kupom za one koji su tek zakoračili u svijet programiranja i sada im treba samo malo vježbe kako bi postali izvrsni programeri. 🙂

Takođe, svim takmičarima se prepoučuje da pogledaju zadatke i rješenja koji su bili na prvom kolu HONI takmičenja, te da se obavezno prijave za naredno kolo. Više informacija mogu pronaći na ovom linku. Naredno kolo počeće 12. decembra, a takmičenje traje sve to marta 2021. godine.

Želimo puno sreće našim mladim programerima i programerkama koji učestvuju, i ne zaboravi da nas pratiš za više informacije i materijale koje će te pripremiti za takmičenja.

Kompanija doMEn d.o.o. je 2019. godine pokrenula portal STEM edukacija u cilju približavanja koncepta novih tehnologija mladima u Crnoj Gori. Ove godine, usled pandemije virusa korona, DoMEn škola programiranja, koju organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, dobila je svoje novo online izdanje. 

Lekcije u programskom jezicima Scratch i C++ besplatno su dostupne svim zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima online na našem YouTube kanalu.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

XIX izdanje matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka! 🙂