Newsletter Subscription

Search

[Olimpijada znanja] Pripremi se za jedanaestu Olimpijadu znanja!

Iako je DoMEn kup završen, izazovi su i dalje pred nama! Amfiteatar 106, na Tehničkom fakultetu UCG, u subotu 11. maja od 11 h, biće rezervisan za svečano otvaranje jedanaeste Olimpijade znanja zaredom! Nakon toga, osnovci i srednjoškolci imaće priliku da odmjere svoje znanje i dokažu talente iz oblasti u kojima se takmiče!  

Kao što samo ime kaže, ovo je takmičenje u znanju i to iz oblasti: matematike, fizike, hemije, biologije i programiranja. Do danas je na Olimpijadi znanja učestvovalo preko 3600 učenika, a 11. maja 2019. godine ovaj broj će se značajno uvećati! 🙂

 

Takmičenje će se održati u sledećim kategorijama:

  • Matematika (sedam kategorija): Takmiče se učenici tri posljednja razreda osnovne škole (VII, VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole.
  • Fizika (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole.
  • Biologija (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole.
  • Hemija (šest kategorija): Takmiče se učenici dva posljednja razreda osnovne škole (VIII i IX razred) i sva četiri razreda srednje škole.
  • Programiranje (dvije kategorije): Takmiče se učenici osnovne škole u prvoj kategoriji i učenici sva četiri razreda srednje škole u drugoj kategoriji.

Takmičenje iz programiranja održaće se u subotu 18. maja u 11 sati u Podgorici (109, 210, 107A sale zgrade tehničkih fakulteta). Prednost ovog takmičenja je u tome što se mogu prijaviti i učenici koji će se 11. maja takmičiti u nekoj drugoj kategoriji.

U nastavku je dat tačan raspored takmičenja, a napominjemo naše takmičare da će sva takmičenja početi tačno u 11:30 h.

Kako do Olimpijade znanja?       

Olimpijada znanja je savršena prilika da pokažeš  stečeno znanje iz svojih omiljenih oblasti i odmjeriš snage sa svojim vršnjacima. Svaka škola, bez obzira na broj učenika, mogla je  poslati do četiri učenika po kategoriji (po razredu i po predmetu). Ukoliko nisi stigao da se prijaviš ove godine, ovo je pravo vrijeme da počneš sa vježbanjem i zablistaš naredni put!

Obrati pažnju na to da je u sklopu ovog takmičenja akcenat na gradivu iz tekućeg razreda, kao i to da se od svih takmičara očekuje poznavanje gradiva i iz prethodnih razreda. Takođe, učenici srednjih škola se iz svih predmeta takmiče po gimnazijskom programu.

Kao i do sada, mi smo tu da ti pružimo podršku i da te na najbolji način pripremimo za takmičenje! Zakorači u svijet izazova bez straha, a zatim uz dobru vježbu i pripremu postani novi šampion! 🙂

Zadatke i rješenja sa prethodnih Olimpijada znanja možeš naći na ovim linkovima:

S obzirom na to da je takmičenje iz programiranja 18. maja, takođe, možeš koristiti i zadatke sa DoMEn kupa 2019 (linkovi su u donjem dijelu posta), ovogodišnjeg online takmičenja u programiranju.

Srećno! 🙂

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.