Newsletter Subscription

Prijavi se za besplatnu DoMEn školu programiranja namijenjenu osnovcima i srednjoškolcima

Prijavi se za besplatnu DoMEn školu programiranja namijenjenu osnovcima i srednjoškolcima

Hej ti! Znamo da strpljivo čekaš nove informacije o DoMEn školi programiranja i pitaš se da li će, kada i kako biti organizovana. Danas imamo sjajne vijesti za tebe!

Organizatori kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, ni ove godine neće iznevjeriti tvoja očekivanja. Trinaesta po redu DoMEn škola programiranja će početi sa radom od 23. oktobra, a prijave su otvorene sve do petka, 22. oktobra, u 12 časova.

Kao i uvijek, škola je u potpunosti besplatna i namijenjena svim crnogorskim osnovcima i srednjoškolcima zainteresovanim da nauče kako su nastali brojni programi i aplikacije koje svakodnevno koriste.

 

Kako da se prijaviš?

Kako bi učestvovao/la u DoMEnovoj školi programiranja, potrebno je da popuniš prijavnu formu koja se nalazi ovdje. Kako je broj mjesta ograničen, u zavisnosti od interesovanja i broja prijavljenih učenika, vršiće se inicijalni test sklonosti ka algoritamskom načinu razmišljanja.

Što se tiče samog testa, nema potrebe da brineš – ne testira se koliko znaš, već način na koji razmišljaš i rješavaš zadate probleme.

Čak i ukoliko ranije bilo prilike da se sretneš sa programiranjem, nema razloga za brigu. Posvećeni profesori Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, osmisli su program po kojem već godinama uspješno uvode mlade u svijet algoritama i programiranja.

 

Kako će biti formirane grupe?

Osnovci, učenici VII, VIII i IX razreda, koji prethodno nisu imali prilike da uče programiranje, steći će svoje znanje radeći u programskom jeziku C++ svake subote tokom cijele školske godine.

Srednjoškolci, od I do IV razreda, koji takođe prethodno nisu učili programiranje, izučavaće programski jezik Java svake druge subote. Oni će na Prirodno-matematičom fakultetu svake druge sedmice provoditi nekoliko sati uz profesora Sava Tomovića koji će biti njihova glavna pomoć pri učenju programiranja.

Napredna grupa namijenjena je učenicima koji su učestvovali u radu nekih od početnih kurseva DoMEnove škole programiranja (C++ ili Java) prethodnih godina ili već poznaju neki programski jezik koji je predviđen za upotrebu na informatičkim olimpijadama (C, C++, Pascal, Java). Naša napredna grupa kreće sa radom od 30. oktobra i potrebno je da, ukoliko si već prešao/la početne nivoe Škole programiranja, popuniš prijavnu formu koja je na ovom linku, a mi ćemo te za dalje informacije kontaktirati na ostavljeni mail. 🙂

 

Više od 1000 mladih programera

Naši polaznici, sa kojima ćeš imati prilike da se upoznaš i na časovima, osvajači su medalja na nacionalnim takmičenjima, a svake godine su bili i crnogorski predstavnici na Međunarodnoj olimpijadi iz informatike.

Do sada je više od 1000 mladih programera uspješno završilo programe DoMEn škole programiranja, od kojih je većina odlučila da nastavi svoje obrazovanje u ovoj oblasti. Neki od bivših polaznika Škole, danas rade u najvećih tehnoloških kompanija u Crnoj Gori, osnivači su startapova i završavaju doktorske studije na najprestižnijim univerzitetima svijeta. Više informacija o njima, kao i o detaljima cijelog projekta možeš naći ovdje.

 

 

Video lekcije u početnim kursevima na YouTube kanalu

Kako je broj polaznika ograničen, napominjemo da na YouTube kanalu portala STEM edukacija postoje video lekcije u početnim kursevima za programski jezik C++Scratch i Java. Kursevi su snimljeni i objavljeni tokom pandemije virusa korona, a cilj je bio omogućiti vam da, ukoliko to želite, možete samostalno kod kuće učiti osnove programiranja. Kurs u programskom jeziku Java biće dopunjen novim video lekcijama koje će prikazivati složenije zadatke i funkcije.

Ukoliko imaš kakvih pitanja obavezno nam piši na [email protected] i rado ćemo odgovoriti na sve dodatne nejasnoće.

Još samo par dana do početka nove Škole programiranja. Mi smo uzbuđeni, a ti?

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)