Newsletter Subscription

Search

Medpack – put od Spark.me startap avanture do TechCrunch Startup Battlefielda

Sigurno se sjećaš Medpack tima koji je sa nama tokom prethodne i ove godine prošao Spark.me startap avanturu, a zatim bio i pobjednik startap takmičenja Spark.me konferencije, koja se održala u junu ove godine pod “Fueled by dreams” sloganom. 🙂

Kao pobjednička ekipa Spark.me startup takmičenja, Medpack je dobio mogućnost da prisustvuje TechCrunch Disrupt konferenciji u San Francisku, jednoj od najvećih tehnoloških i startap konferencija na svijetu, i da ukoliko prođe proces selekcije, svoju ideju predstavi na prestižnoj konferenciji koja okuplja preko 10 hiljada učesnika i koja je ispraćena od strane više od 400 medija. 

E pa, imamo sjajnu vijest! Medpack je među hiljadama drugih startapova širom svijeta, izabran u 200 najboljih koji ima mogućnost da svoju ideju predstavi tokom 3 dana na sajmu konfenrecije i bori se za prolazak u 20 najboljih koji će se naknadno boriti za glavnu nagradu TechCrunch Disrupt-a – 100 hiljada dolara.

Ovo je već ogroman uspjeh za crnogorski startap i članove tima Annu Kuti-Krvavac, Luku Radonjića, Sretena Madžgalja i Batrića Krvavca, a kakav je bio njihov put do osvajanja nagrade za odlazak na TechCrunch i dobijanja šanse da se predstave i potencijalno osvoje glavnu nagradu na ovom prestižnom takmičenju, pišem ti u nastavku. 🙂 

 

Naš prvi susret – Spark.me startap avantura

Možda se sjećaš naših blog postova u kojima smo te redovno izvještavali o progresu takmičenja Spark.me startap avantura, koji se održao u dva ciklusa tokom 2021/2022 godine, sa ciljem da se timovima iz Crne Gore koji imaju ideju za rješavanje određenog društvenog problema, biznis izazova ili ideju vezanu za digitalizaciju usluga javne uprave, pruži finansijska i mentorska podrška.

Ako si redovno pratio/la, onda znaš da je u drugom ciklusu ovog takmičenja, koji je krenuo trodnevnom onlajn radionicom od 12-14. novembra 2021. godine, Medpack bio izabran među tri najbolja tima koji su osvojili početnu nagradu od 5 hiljada eura i imali priliku da u periodu od 3 mjeseca dalje razradjuju svoju ideju uz podršku mentora iz oblasti razvoja biznisa, UX dizajna i software development-a i bore se za glavnu nagradu od 15 hiljada eura. 🙂 

Kako su nam ranije rekli, na ovom takmičenju im je najviše značila pomoć mentora u oblasti dizajna i razvoja aplikacije, ali i daljeg oblikovanja svoje ideje, koja je do ovog takmičenja bila razvijena najviše na nivou koncepta.

Svojom idejom rješavanja problema neredovnog ili nepravilnog korišćenja medicinske terapije, nisu osvojili glavnu nagradu za Spark.me startap avanturu, ali su stvorili odličnu podlogu da se ponovo prijave na naše takmičenje, ovoga puta u okviru Spark.me konferencije koja se održala u junu 2022. godine.

 

Naš drugi susret – Spark.me startap takmičenje

Na ovom takmičenju, tim Medpack se vratio po nagradu. 😀

Spark.me startap takmičenje, dio je Spark.me konferencije, jedne od najvećih tehnoloških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koju kompanija doMEn organizuje godišnje, još od 2013. godine. Spark.me startap avantura je upravo bila inspirisana ovim takmičenjem koji se tokom korone nije mogao realizovati kako je to tradicionalno bilo do pandemije, uz konferenciju.

Na ovom takmičenju, od 7 timova koji su prošli krug uže selekcije i predstavili se tokom prvog dana konferencije, 3 tima, među kojima i Medpack, imalo je priliku da se bori za glavnu nagradu – odlazak na TechCrunch konferenciju.

Sada već znaš da je tim Medpack osvojio glavnu nagadu, a kako sam ti gore spomenula, da bi osim posjete konferenciji, imali priliku da predstave svoju ideju, morali su da apliciraju za mogućnost da se nađu među 200 najboljih startapova i bore se za glavnu nagradu TechCrunch konferencije.

U tome su i uspjeli – Medpack će sredinom oktobra ove godine predstaviti svoju ideju u kategoriji Health Tech + Bio Tech na konferenciji na kojoj su Zuckerberg, osnivač Fejsbuka ili Musk, osnivač Tesle, kao i mnoge druge startap zvijezde napravili svoje prve korake.

Nakon predstavljanja svoje ideje na sajmu tokom 3 dana konferencije, biće izabrano 20 najboljih startapova koji će se boriti za glavnu nagradu TechCrunch Disrupta, 100 hiljada dolara.

Vjerujem da će tim Medpack-a imati puno uspjeha na ovom takmičenju i da će se važnost njihove ideje koja se odnosi na olakšavanje pravilnog pridržavanja medicinskih terapija i time dugoročno povećanje kvaliteta života pacijenata, prepoznati na konferenciji!

 

Tajni sastojci za uspješan startap

I za kraj, da li znaš šta je potrebno da bi jedan startap bio uspješan?

Na prvom mjestu je tim, a onda tek dolazi ideja.

Medpack je dosadašnjim uspjesima zaista dokazao da ima tim, kao i ideju, a mi se nadamo da će njihov tim nastaviti da se odupire svim izazovima pred sobom i da će zajednički stići do zacrtanog cilja. 🙂 

Medpack-u želimo sreću na TechCrunch takmičenju i nadamo se da ćemo ti naredni blog o njima pisati sa još sjajnijim vijestima.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

Izdanje XXIV matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka!