Newsletter Subscription

Obavještenje: Početak DoMEn škole programiranja u februaru

Obavještenje: Početak DoMEn škole programiranja u februaru

Kao što znaš, u septembru prošlog polugođa otvorili smo prijave za DoMEn školu programiranja, koju već jedanaest godina zaredom organizuju kompanija DoMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Sa velikom radošću, primili smo više stotina prijava, a interesovanje tvojih vršnjaka bilo je još veće nego prethodnih godina, što nas je posebno ispirisalo da nastavimo da ulažemo napore da ovo zanimanje dodatno približimo mladima u Crnoj Gori.

Ipak, usled organizacionih problema, u prošlom polugođu uspjeli smo da organizujemo Školu programiranja samo za najmlađe, učenike V i VI razreda osnovnih škola. Naravno, sve vrijeme smo mislili i na tebe. Zato je sada došlo vrijeme da nastavimo sa časovima programiranja za sve grupe, te da sa mnogima napravimo prve korake ka sticanju ove vrijedne vještine. 

Prvi časovi, tokom kojih će za većinu grupa biti organizovano testiranje sklonosti algoritanskom načinu razmišljanja, će biti  sledećim terminima, pa te molimo da pažljivo pronađeš i pročitaš detalje svoju grupu:

  • Učenici V i VI razreda osnovne škole učiće programiranje u programskom jeziku Scratch, a prvi čas na kojem će se obaviti testiranje potencijalnih polaznika biće u subotu 1. februara, u 11 časova, u sali 207 na Prirodno-matematičkom fakultetu UCG. Naglašavamo da je kurs predviđen za one koji do sada nisu bili polaznici naše škole, već će se po prvi put susresti sa programiranjem. Predavač ovoj grupi polaznika biće programerka i bivša polaznica doMEn škole programinja, Ivana Ćorović. 
  • Učenici VII, VIII i IX razreda osnovne škole, radiće u programskom jeziku C++. Za sve zainteresovane, prvi čas na kojem će profesori sprovesti test biće organizovan u subotu, 1. februara, u 8 časova i 30 minuta u sali 207 na Prirodno-matematičkom fakultetu UCG. Kurs je takođe predviđen za sve one koji ranije nisu imali prilike da budu naši polaznici. Časove će držati Goran Šuković, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta. 
  • Učenici srednjih škola počeće sa učenjem programiranja u subotu 8. februara, u 10 časova. Mjesto učenja i druženja za srednjoškolce biće sala 207 na Prirodno-matematičkom fakultetu UCG. Časove mogu pohađati svi zainteresovani, a biće organizovani svake druge subote. 
  • Naprednu i olimpijsku grupu čine svi koji su su ranije bili naši polaznici i koji se sada pripremaju za takmičenja. Za njih će časovi takođe biti organizovani ovog polugođa, ali ih molimo da prate naš sajt, jer ćemo na naslovnoj strani u posebnoj sekciji sa kratkim obavještenjima postaviti informaciju o prvim terminima časova.

Kao što vidiš, za neke grupe će na prvom času biti sprovedeno testiranje zbog ograničenog broja mjesta. Nema razloga da te testiranje plaši ili obeshrabljuje, jer se od tebe neće tražiti znanje iz programiranja ili rada na računaru (to ćeš učiti sa nama), već će profesori testirati to kako razmišljaš. Dakle, za prvi čas, dovoljno je da poneseš hemijsku olovku, a tremu ostavi kod kuće. Takođe, prati putokaze koji će biti postavljeni na Tehničkim fakultetima kako bi došao do sale u kojoj će biti tvoja grupa.

Ne zaboravi, programiranje predstavlja jedno od najperskektivnijih zanimanja današnjice, a naši bivši polaznici danas su predavači i doktorandi na našim i svjetskim univerzitetima, osvajači medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima i zaposleni programeri u uspješnim crnogorskim i svjetskim kompanijama. 

Nadamo se da ćeš i ti od ovog polugođa biti dio naše priče, a mi te čekamo na prvim časovima!

Kompanije doMEn i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore već jedanaest godina zaredom organizuju potpuno besplatnu DoMEn  školu programiranja koju mogu pohađati svi crnogorski osnovci i srednjoškolci zainteresovani za programiranje i prirodne nauke.

 

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)