Newsletter Subscription

Šansa za mlade programere – otvorene prijave za online takmičenje DoMEn kup

Otvorene prijave za DoMEn kup

Dragi mladi programeru, 

Obavještavamo te da su od danas otvorene prijave za DoMEn kup – jedino online takmičenje u programiranju namijenjeno osnovcima i srednjoškolcima u Crnoj Gori!

Ukoliko već znaš osnove programiranja i pitaš se kako provesti predstojeći period, a koristiš neke od sledećih programskih jezika: C/C++, Java, Pascal i Python; nezavisno od toga iz kog grada dolaziš, iz topline svog doma, možeš učestvovati u našem DoMEn kupu koji počinje u subotu, 28. marta u 15:30 časova! Kako funkcioniše takmičenje i  kako se prijaviti čitaj u nastavku!

Kako funkcioniše takmičenje?

Hajde da našu priču počnemo od početka i vratimo se tri godine unazad. Kako bi povezali što više mladih koji su zaljubljenici u programiranje, kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, došli su na ideju da organizuju takmičenje u kojem će moći da učestvuju svi mladi u Crnoj Gori i pristupe mu iz svoje kuće.

Tako se već tri godine zaredom organizuje DoMEn kup, jedino takmičenje u programiranju za osnovce i srednjoškolce koje se u potpunosti odvija u virtuelnom svijetu. Uz ovakav način takmičenja, ne samo što ne moraš izaći iz svoje kuće i time je potpuno svejedno da li ćeš se takmičiti iz svoje fotelje ili sa sunčanog mjesta na terasi, već će ti DoMEn kup pomoći i da zaboraviš na sve strahove koje možda imaš kada se radi o takmičenjima, testiranju znanja i rezultatima.

Nakon što potvrdiš svoje rješenje, odmah ćeš vidjeti koliko ono poena osvaja, ali će te informacije biti dostupne samo tebi. Kup se sastoji od tri kola, a svake poslednje subote u mjesecu će biti organizovano po jedno kolo. Baš zbog toga, imaš priliku da svoj rezultat popraviš svake takmičarske subote i da u finalnom krugu možda baš ti odneseš pobjedu!

Ukoliko ranije nisi učestvovao/la u našem takmičenju, ne brini, za tebe su profesori pripremili poseban tutorijal koji će ti pomoći da prvi krug takmičenja dočekaš potpuno pripremljeno. Osim toga, na sledećem linku, nakon što ti pošaljemo pristupne podatke, možeš iskusiti i probno takmičenje i tako vidjeti kako stvari funkcionišu. Dakle, za nelagodu i strah od nepoznatog nema mjesta. Osim toga, ukoliko imaš bilo kakvu nedoumicu, uvijek nam možeš pisati na [email protected] ili [email protected]. 🙂

Važno je napomenuti da se trudimo da zadatke prilagodimo uzrastu, pa su kategorije osnovaca i srednjoškolaca odvojeni.

Naši prošlogodišnji pobjednici, osim što su osvojili vrijedne nagrade, tvrde da im je DoMEn kup bila i odlična prilika za pripremu za veća nacionalna takmičenja poput Olimpijade znanja.

Sa našim bivšim šampionima DoMEn kupa samo prošle godine napravili intervjue, pa tako intervju sa Ninom Mitrović možeš pogledati ovdje, a sa Jovanom Kašćelanom ovdje. Možda ti njihovo iskustvo može pomoći u donošenju odluke da li je ovo online takmičenje prava prilika za tebe.

 

Kako se prijaviti?

Kako bi se bio učesnik DoMEn kupa, potrebno je da pošalješ e-mail na [email protected] u kojem ćeš poslati sledeće podatke:

  • svoje ime i prezime, 
  • naziv škole koju pohađaš, 
  • razred i 
  • grad iz kojeg dolaziš.

Za svakog prijavljenog učenika, mi ćemo kreirati nalog u takmičarskom sistemu, a odmah nakon dobijanja povratnog maila, uz korisničko ime i lozinku, svi takmičari će moći da pristupe probnom takmičenju

Ne zaboravi, ukoliko budeš imao/la bilo kakvu nedoumicu, slobodno nas kontaktiraj na date mail adrese. 

Kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore već dugi niz godina ulažu napore pokušavajući da prevaziđu jaz koji postoji između formalnog obrazovanja i programiranja kao vještine ključne za savremeno doba organizujući, pored  DoMEn škole programiranja, koja traje preko cijele školske godine, i DoMEn kup, jedino online takmičenje u programiranju u Crnoj Gori. O ovim, ali i drugim projektima koje podržava kompanija doMEn, možeš se informisati na našem portalu. Ukoliko nisi bio učesnik DoMEn škole programiranja, materijal sa naših časova možeš pogledati u sekciji Radni materijal.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

XIX izdanje matematičkog lista Dijagonala, dostupno je na našem sajtu i možeš ga naći u sekciji Biblioteka! 🙂