Newsletter Subscription

Search

Dodijeljene nagrade najboljim mladim programerima

Pobjednici DoMEn kupa i polaznici Škole programiranja

Mjesec jun se obično vezuje za kraj školske godine i početak ljetnjeg raspusta, što svim osnovcima i srednjoškolcima predstavlja veliku radost. Za kraj ove školske godine, mladi programeri koji su bili vrijedni tokom čitave godine, imali su još jednu priliku da se okupe prije odlaska na more.

U četvrtak, 20. juna, 2019. godine, preko 50 programera se okupilo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, povodom dodjele nagrada pobjednicima DoMEn kupa i dodjele sertifikata polaznicima Škole programiranja. Oni koji su bili najvještiji na DoMEn kupu, dobili su vrijedne nagrade od kompanije DoMEn, dok su polaznici Škole programiranja svoje učenje završili druženjem, koje je uslijedilo nakon dodjele sertifikata o završenoj Školi.

Okupljanje je bilo idealna prilika da se razmijene utisci, postave pitanja profesorima Prirodno-matematičkog fakulteta u vezi sa svim eventualnim nejasnoćama, kao i da se polaznici upoznaju sa svim aktivnostima koje ih očekuju u narednom periodu. Vrijeme prije dodjele, naši polaznici su iskoristili da se dogovore ko će koju društvenu igru nositi u Kolašin krajem mjeseca, na Ljetnju školu programiranja koja nas očekuje i kojoj se svi posebno radujemo.

Kako je i profesor Goran Šuković rekao, ovu godinu ćemo pamtiti po brojnosti: u Školu programiranja se upisao najveći broj mladih programera (čak 127), dok je DoMEn kup, nakon samo dvije godine, već zaživio, a dokaz za to su i 43 takmičara, koliko ih se takmičilo u sva tri kola. Kako to obično biva, od toliko sjajnih takmičara, izvojili su se oni najbolji. Tako su, u četvrtak, nagrade uručene srednjoškolcima Jovanu Kašćelanu, Filipu Radoviću i Filip Došljaku, a iz mlađe kategorije, kompanija DoMEn je nagradila Nikolu Radovanovića, Petra Vukotića i Nikolu Popovića. Zapravo, nagrade nisu dodijeljene – mladi programeri su ih sami izabrali! Tako je, neko ko je izgubio ruksak za laptop, sad baš to izabrao kao svoju nagradu, a neki su, pak, htjeli gejmerske tastature ili slušalice. Ono što je najvažnije je da su svi otišli kući srećni i da u ostatku raspusta mogu uživati u dobijenim  nagradama.

Mnogim polaznicima Škole, ovo je bila prva godina programiranja, pa nas posebno raduje to što su u Školi programiranja načinili svoje prve korake, i možda otkrili jedan sasvim novi svijet. Jedan od njih je Petar Vasiljević, učenik osnovne škole “Radojica Perović”, koji je u Školi počeo da uči programski jezik C++. Takođe, tu je i mlada programerka, Katju Pejović, učenicu osnovne škole “Štampar Makarije”, koja razbija predrasudu da programiranje i IT nisu za djevojčice. Ona je počela da se bavi programiranjem ove godine, a čini joj se da je baš tu njena budućnost.

Da ti ne prepričavamo dalje, u nastavku pogledaj naš video i uvjeri se kako je bilo na samoj dodjeli, kakva su iskustva polaznika i šta o cijelom projektu misli njegov idejni tvorac, profesor Goran Šuković!

Ukoliko si osnovac ili srednjoškolac, i programiranje ti nije do kraja jasno, nema razloga za brigu ili stidljivost. Profesori naše Škole će ti pomoći da naučiš osnove i možda baš ti jednog dana budeš šampion DoMEn kupa ili Opimpijade znanja! 🙂

Zato, nastavi da pratiš naš sajt i na vrijeme se informiši o svim prilikama koje ti se nude.

DoMEn kup i Škola programiranja samo su jedne od aktivnosti koje kompanija DoMEn sprovodi sa svojim partnerima sa ciljem popularizacije nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike i edukacije mladih u ovim oblastima.

Podijeli sa prijateljima:

Povezani članci:

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Budi u toku!

Prijavi se na newsletter i ne propusti novosti, obavještenja i zanimljivosti iz STEM svijeta. :)

Obavještenje

U ponedeljak, 17. juna 2024. godine, u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, održaće se svečana dodjela priznanja najuspješnijim takmičarima Olimpijade znanja.